Het Good Farming Balance-concept van Vion is een duurzaam vleesproductiesysteem dat voldoet aan strenge dierenwelzijnseisen en de ecologische voetafdruk van varkensvleesproductie minimaliseert. - Foto: Ronald Hissink VarkensNieuws

Vion ziet kansen in VS en introduceert nieuw deelconcept Good Farming Balance-World

De Amerikaanse dierenwelzijnswet Proposition 12 biedt kansen voor Europese varkensvleesexporteurs. Vion introduceert een nieuw deelconcept: Good Farming Balance-World.

Een groep Nederlandse varkenshouders gaat binnen het nieuwe deelconcept Good Farming Balance World varkensvlees leveren aan Vion-klanten in Californië. Dat laat Vion weten.

Met de inwerkingtreding van de nieuwe dierenwelzijnswet Proposition 12 worden er sinds dit jaar in Californië strengere eisen gesteld aan de leef- en bewegingsruimte van varkens. In de VS is een beperkte beschikbaarheid van varkensvlees dat aan de eisen van Proposition 12 voldoet. Californië kan zelf niet aan de vraag voldoen.

Vlees van Good Farming Balance-bedrijven naar VS

De Nederlandse bedrijven voldoen aan de strengere eisen die de Amerikaanse staat stelt op het gebied van dierenwelzijn. Onlangs is een groep Good Farming Balance-bedrijven officieel goedgekeurd door twee Amerikaanse auditoren. Het eerste vlees van deze gecertificeerde bedrijven is intussen geleverd aan Californië.

Proposition 12 gaat naar verwachting binnenkort navolging krijgen in andere Amerikaanse staten. Vion houdt de ontwikkelingen hiervan in de gaten, zo meldt het concern.

Reacties

  1. Activisten kiezen logischerwijs de varkens arme staten om regels ingevoerd te krijgen. Ze beginnen in staten zoals Florida, Arizona of California waar het weinig kost om de aldaar kleine varkens sectoren dood te procederen. In California worden slechts een goeie 100.000 varkens gehouden.

Beheer
WP Admin