Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Danish Crown trekt leveranciers met hogere prijs

Danish Crown heeft 120 leveranciers binnengehaald door een toeslag op de vleesprijs te betalen.

Danish Crown krijgt er in Denemarken 120 leveranciers bij met een jaarproductie van 600.000 vleesvarkens. Dat heeft het concern vrijdag laten weten.

Bonus voor extra geleverde kilo‘s

De 120 varkenshouders treden toe tot de coöperatie wegens de bonus die Danish Crown sinds maandag uitlooft aan varkenshouders die extra willen leveren. Bestaande leveranciers krijgen een bonus van 6,7 cent bovenop de reguliere vleesprijs voor elke extra geleverde kilo. Nieuwe leveranciers krijgen een ‘introductietoeslag’. Tevens krijgen de varkenshouders de gelegenheid om meer welzijnsvarkens voor de Britse markt te leveren. Deze varkens leveren meer op.

Groeiende export van biggen

Het initiatief is genomen om de daling van het aantal vleesvarkens bij Danish Crown te stoppen. Door de nog steeds groeiende export van biggen voorziet het concern dit jaar een daling van het vleesvarkensaanbod met 6%. Dat zou leiden tot de noodzaak om nog een slachterij te sluiten.

De toetredende nieuwe leveranciers zijn lid van de coöperatie Bonusgrisen. Dit varkens- en biggenhandelsbedrijf werd 10 jaar geleden opgericht om de best mogelijke prijs te krijgen bij slachterijen en vleesvarkenshouders in binnen- en buitenland. De leden van Bonusgrisen worden nu ook lid van Danish Crown. Per september gaan zij leveren aan het concern.

Danish Crown volgt met het initiatief het voorbeeld van de Tönnies-slachterijen in Denemarken. Tönnies stelde nieuwe leveranciers eerder al een toeslag in het vooruitzicht.

Eén reactie

  • John*

    nu minder biggen uit denemarken de eu markt op en meer varkens uit nl naar duitsland. goede ontwikkeling!

Of registreer je om te kunnen reageren.