Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Rendement Beter leven-varkens stijgt

De verwaarding van Beter leven-varkens is sterk verbeterd sinds het vlees in vleeswaren zit.

Volgens Vion-topman Francis Kint wordt bij hen 70% van het karkas van een Beter leven-varken verkocht als Beter leven-product, sinds Albert Heijn vleeswaren verkoopt met het keurmerk van de Dierenbescherming. Meer rek zit er voorlopig niet in. Voorheen lag het verwaardingspercentage van Beter leven-varkens op 30.

China toont belangstelling

Kint verwacht niet dat op korte termijn Beter leven-vlees in het buitenland wordt verkocht. Hij verklaart dat in China veel belangstelling is voor het Beter leven-concept. De reden is dat in stedelijke gebieden in China mensen anders naar dieren en vleesproductie kijken. Desonanks is dierenwelzijn nog geen premium waar Chinezen bereid zijn een meerprijs voor te betalen, zegt de Vion-topman.

Lees het interview met topman Francis Kint: “Ik verwacht hoe dan ook dat China de komende 3 à 4 jaar nog grote hoeveelheden varkensvlees importeert.”

Laatste reacties

  • Hogman1

    Ooooh ik dacht rendement van de beterlevenmester .....
    Instinkertje,zowel letterlijk als figuurlijk dat beterleven rendement

  • Willem1984

    Iets klopt er niet! Het rendement Beter leven-varkens stijgt en de toeslag voor de varkenshouder is zelfs omlaag gegaan....

Of registreer je om te kunnen reageren.