Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Klepkeuring wordt volgend jaar flink duurder

Een klepkeuring van een uur kost volgend jaar 5,4% meer dan dit jaar.

Met ingang van 1 januari 2018 betaalt een varkenshouder € 285,88 voor een keuring van één uur binnen werktijden, tegen € 271,20 in 2017. Dat blijkt uit de tarieven van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), die de ministeries van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vastgesteld hebben.

Stijging van 6,4% per 2 uur

Een keuring van 2 uur, binnen werktijden, kost volgend jaar € 463,60, tegen € 435,72 dit jaar, een stijging van 6,4%. De kostenstijging komt grotendeels door een stijging van het tarief per kwartier met 8%. Dat stijgt van € 41,13 dit jaar naar € 44,43 volgend jaar. Ook de toeslagen op het tarief stijgen met 8%. Het starttarief stijgt met 1,4% van € 106,68 dit jaar naar € 108,16 na 1 januari 2018.

Laatste reacties

 • klein boertje

  laat uzelf omscholen naar klepcontroleur, compenseert lekker ten opzichte van de lage prijzen en voel je jezelf ook nog eens belangrijk en autoritair zoals je altijd al had willen zijn .

 • WGeverink

  Een beetje zonde van de tijd om naar biggen te kijken waaraan je van de buitenkant weinig kan zien en weinig van weet. Klepkeuring heeft daarom niet zo veel zin. Vooral de bedrijven met een hoge gezondheidsstatus zitten absoluut niet te wachten op het risico van ziekte insleep wat zo'n persoon met zich mee brengt zonder dat het iets toevoegd. De eigen dierenarts weet presies wat er op een bedrijf voor komt en en is de persoon die het beste kan beoordelen of varkens geexporteerd kunnen worden of niet. De keuring van export varkens kan dan eenvoudig mee worden genomen met het normale bedrijfsbezoek. Tenzij er drastische veranderingen worden opgemerkt in de gezondheid is er niks mis mee dat de export varkens van volgende week en de week er op gewoon meegekeurd worden. De eigen dierenarts vult het papierwerk in en mailt een copie naar de nvwa en klaar is klara.

 • wienbemelmans

  Makkelijk geld voor de overheid,en weer een hoop mensen zonder verstand van
  varkens aan het werk geholpen.

 • info389

  Misschien als POV met z'n allen hier werk van maken?
  Er moeten toch manieren zijn om deze grotendeels onnodige kosten te verminderen.
  Mooie uitdaging voor nieuwe POV bestuur, want dan hebben we met 3 export keuringen onze contributie weer terug verdiend...
  Zijn we ook gelijk van dat gemieren..k over de contributie af!!

 • glaasje

  Vraag me af waar klepkeuring goed voor is staan vrouwtjes bij die helemaal geen verstand van varkens hebben en er zelfs bang voor zijn.van uit Duitsland hoeft klepkeuring niet eens die zeggen wij keuren de varkens zelf wel bij aankomst is gewoon geld klopperij van de nl.regering dus afschaffen die zooi laat de NVWA wat nuttig's gaan doen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.