Varkenshouderij

Nieuws

LFD investeert € 25 miljoen in welzijn en milieu

De LFD Holding, waarin de voormalige Duitse bedrijven van Adriaan Straathof zijn ondergebracht, investeert tot 2018 € 25 miljoen in verbetering van dierenwelzijn en milieumaatregelen. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht.

Tijdens Anuga 2017, de internationale vakbeurs voor voedingsindustrie in Keulen, presenteerde directeur Jörn F. Göbert de toekomstplannen van het bedrijf.

Met het concept ‘Value-Schwein’ wil het bedrijf consumenten voor zich winnen. LFD wil zich in de markt onderscheiden met smaakvol vlees. “Varkensvlees wordt nu net zo verkocht als benzine. Er is één kwaliteit en de markt bepaalt de prijs. Het is logisch dat consumenten dan kiezen voor het goedkoopste stukje vlees”, aldus Göbert. “Door ons duidelijk in de markt te onderscheiden, kunnen we een hogere prijs bedingen”, verwacht hij.

Overstappen op vrijloopkraamhokken

Door de omschakeling van voerligboxen naar groepshuisvesting, lopen de zeugen 270 dagen per jaar vrij rond. Alleen in de kraamstal en in de dekstal staan de dieren nog vast in boxen. In de toekomst is het bedrijf bereid om over te stappen op vrijloopkraamhokken, zodat de zeugen enkel nog rond het werpen en insemineren in de box staan.

Daarnaast werkt het bedrijf hard aan reductie van het gebruik van antibiotica. In de nabije toekomst staat de inzet van oude varkensrassen en rassen die minder snel groeien op het verlanglijstje. Volgens Göbert draagt dit bij aan een betere smaak van het vlees, waardoor consumenten de meerwaarde werkelijk ervaren. “Het prijsniveau voor dit varkensvlees ligt ergens tussen dat van biologisch en gangbaar varkensvlees”, vertelt hij. Het bedrijf zoekt partners om dit varkensvlees in de markt te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.