Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Russen verdubbelen varkensvleesproductie

Acht Russische varkensvleesbedrijven verdubbelen de komende drie jaar hun productie. Dat blijkt uit een investeringsprogramma, opgesteld door de Russische vereniging van varkenshouders (NSS).

Zodra de plannen werkelijkheid zijn, produceren de bedrijven gezamenlijk 2,3 miljoen ton varkensvlees per jaar in 2020, op basis van levend-gewicht. Dat is bijna het dubbele volume in vergelijking met 2015.

Marktleider wil productie verdubbelen

De megalomane investeringsplannen leiden ertoe dat de grote, industriële varkensvleesproducten in Rusland nóg groter worden. Marktleider Miratorq is daar een goed voorbeeld van. Dit bedrijf is reeds met afstand marktleider en wil zijn productie verdubbelen in de komende jaren.

De uitvoering van projecten voor in totaal 600.000 ton extra varkensvlees is gestart. Projecten voor nog eens 500.000 ton extra varkensvlees zitten in de vergunnings- en financieringsfase. De plannen maken deel uit van een programma voor versnelde afbouw van de varkensvleesimport.

Laatste reacties

 • agro1

  nog even en we importeren olie, gas en varkensvlees uit Russia. zeer zeker een enorme verbetering in dierenwelzijn. wat betreft het varkensvlees dan he?? oh ja en ook een heerlijk oekraiens batterijeitje is beslist niet te versmaden!!!! niet alleen de wijzen komen dus uit het oosten.... excusez.

 • Megalomane investerings plannen?? Eerst Russen het leven zuur maken met idiote ongefundeerde sancties en dan verbaasd zijn dat ze zelf de broek willen en kunnen ophouden. Westerse arrogantie en naiviteit!

 • info36

  Poetin is inderdaad een hele lieve jongen.

 • info140

  Aangezien geld geen enkel probleem is in Rusland, is er niets wat de uitvoering van deze plannen zal tegenhouden.
  Propaganda!

 • WGeverink

  Presies info140. En volgens westerse experts gaat rusland op zijn vroegst over een jaar of tien het eerste graan exporteren… Zolang Rusland zo veel mogelijk alles in eigen land aankoopt en fabriceerd komen ze ook met een zwakke Roebel en een klein budget een heel eind. Ook om de boel goedkoop aan het draaien te krijgen kunnen ze heel eenvoudig beginnen met het aandekken van F2tjes uit de SPF stallen die al draaien. Iedere keer als er weer een nieuwe stal klaar is kunnen de eerste gelten meteen de kraamstal in.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.