Varkenshouderij

Nieuws

Recordaantal Nederlandse biggen naar Duitsland

Nederland heeft in het eerste halfjaar van 2016 2,19 miljoen biggen naar Duitsland geëxporteerd. Nog nooit gingen er zo veel biggen in de eerste zes maanden van een jaar de oostgrens over.

Dat blijkt uit cijfers van RVO.nl. In 2015 gingen in de eerste 26 weken van het jaar nog 1,93 miljoen Nederlandse biggen naar de Duitse vleesvarkenshouders.

De totale export van Nederlandse biggen in de eerste helft van dit jaar kwam uit op 3,23 miljoen dieren. Omdat de cijfers over de uitvoer van biggen naar Italië nog helemaal bekend is, kan dit aantal zelfs nog iets oplopen. Vorig jaar gingen in dezelfde periode 3,05 miljoen biggen de grens over.

Meer biggen naar Hongarije en Polen

Naast de groei van de export naar Duitsland gingen ook meer biggen naar Hongarije. In het eerste halfjaar van 2016 hadden 153.166 Nederlandse biggen Hongarije als bestemming, een jaar terug waren dit nog iets meer dan 111.000 dieren. De export naar Polen groeide licht met 9.000 dieren naar 173.721 biggen in de eerste zes maanden.

Minder biggen naar Spanje

De export van biggen naar Spanje loopt steeds verder terug. Vorig jaar importeerden Spaanse vleesvarkenshouders in de eerste helft van het jaar nog iets meer dan 213.000 biggen uit Nederland. Dit jaar waren dat net iets meer dan 114.000 dieren. Daarmee werd de import bijna gehalveerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.