Varkenshouderij

Nieuws 2913 x bekeken

Vion Groenlo slacht alleen nog duurzame varkens

Vion gaat vanaf september alle varkens van het marktconcept Good Farming Star (GFS) en het biologische concept De Groene Weg in de slachterij in Groenlo slachten.

Vion investeerde hiervoor €4 miljoen in de vestiging in het Gelderse Groenlo voor het optimaliseren van het productieproces. Het vleesverwerkende bedrijf concentreert de verwerking van duurzaamheidsconcepten door deze investering op één locatie.

Meer vraag naar biologisch varkensvlees

Vion geeft aan deze concentratie in Groenlo past binnen de focus van het optimaal verwaarden van de verwerkte varkens en ziet een sterke groei in de vraag naar biologisch varkensvlees. Ook de afzet van Good Farming Star-concept, dat sinds zes jaar bestaat, ontwikkelt zich voorspoedig.

In Groenlo worden circa 20.000 varkens (Good Farming Star en biologisch) per week geslacht; de verwachting is dat dit in de toekomst vanuit marktvraag nog wat verder zal uitbreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.