Varkenshouderij

Nieuws 2638 x bekeken

Duitse rechter bevestigt beroepsverbod Straathof

Het Duitse beroepsverbod tegen zeugenhouder Adriaan Straathof blijft van kracht. Het Verwaltungsgericht in Maagdenburg heeft maandag het vorig jaar door de Landkreis Jerichower Land ingestelde beroepsverbod bevestigd.

De Landkreis ging tot de maatregel over omdat Straathof de dierenwelzijnsregels niet heeft nageleefd. Het ging daarbij onder meer om de hantering van zwakke biggen en de maatvoering van de zeugenboxen. Eind vorig jaar besliste een Duitse rechter al dat de zeugenboxen inderdaad niet aan de regels voldeden.

Leiding bedrijven uit handen gegeven

Straathof heeft de leiding over zijn bedrijven in Duitsland al uit handen gegeven. Of Straathof tegen het Maagdenburgse vonnis beroep kan aantekenen bij het Oberverwaltungsgericht van de deelstaat Saksen-Anhalt, is nog niet zeker. Daartoe moet eerst door hem een verzoek worden ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.