Varkenshouderij

Nieuws

Verenigde Staten produceren meer varkensvlees

In de VS zijn in mei 5% meer varkens geslacht dan een jaar eerder: 9,18 miljoen dieren. De varkensvleesproductie in de eerste 5 maanden van 2016 groeide 1% vergeleken met een jaar eerder.

De Verenigde Staten hebben in mei 9,18 miljoen varkens geslacht. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie. Daarmee lag het aantal slachtingen 5% hoger dan in mei vorig jaar, toen zo'n 8,75 miljoen varkens aan de haken werden gehangen.

Het gemiddelde levende gewicht van de vleesvarkens lag in mei op 128,3 kilo. De totale productie kwam uit op 883.870 ton varkensvlees. Een jaar eerder werden de varkens gemiddeld iets zwaarder geleverd (128,8 kilo), maar de totale productie van varkensvlees viel toen lager uit, namelijk op 844.544 ton.

1% meer varkensvlees geproduceerd

In de eerste vijf maanden van dit jaar produceerden de Amerikanen al 4,61 miljoen ton varkensvlees. Dat is 1% meer dan in januari tot en met mei vorig jaar, toen 4,57 miljoen ton aan varkensvlees werd geproduceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.