Varkenshouderij

Nieuws

Westfleisch schrapt uitgebrande slachterij 'semi-definitief'

Vleesconcern Westfleisch ziet geen mogelijkheden om de slachterijbedrijvigheid in de ruim een maand geleden door brand verwoeste standplaats Paderborn binnen afzienbare tijd te hervatten.

De schade is dermate omvangrijk dat een hervatting binnen de eerstkomende drie jaar onwaarschijnlijk is. Tegen deze achtergrond moeten de 150 medewerkers van de slachterij in Paderborn worden ontslagen, of zo mogelijk elders in het concern worden ondergebracht. Een en ander heeft het Westfaalse vleesconcern meegedeeld na een personeelsvergadering. Westfleisch houdt wel de optie open om op langere termijn toch weer te gaan slachten in Paderborn, een van de in totaal zes slacht- en uitsnijlocaties van het concern. In Paderborn werden wekelijks 30.000 varkens en 1.300 runderen geslacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.