Varkenshouderij

Nieuws

Vlees uit opslag binnenkort op de markt

Het eerste varkensvlees uit de particuliere opslagregeling van januari komt binnenkort op de markt.

In totaal is 90.000 ton vlees aangemeld voor de regeling. Twee derde deel hiervan is voor de minimale termijn van 3 maanden opgeslagen. Dit vlees komt medio april uit de opslag op de markt. Het vlees dat voor 4 en 5 maanden is aangemeld komt in mei en juni op de markt. De hoeveelheid vlees die in april en mei op de markt komt, komt overeen met ongeveer 3% van de maandelijkse Europese varkensvleesproductie.

Tweede opslagregeling als prijzen omlaag gaan

Door de stijgende vraag vanuit het oosten zitten de varkensprijzen in de lift. Mocht het vrijkomende vlees een prijsdrukkend effect blijken te hebben, dan is dat volgens Europees landbouwcommissaris Phil Hogan reden om een tweede opslagregeling in het leven te roepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.