Varkenshouderij

Nieuws

EU-parlement zet varkensprijs op agenda

Het Europees Parlement heeft de slechte prijzen in de varkenshouderij op de agenda gezet.

De commissie voor landbouw en plattelandsontwikkeling heeft een aantal vragen gesteld aan de Europese Commissie, nu gebleken is dat de private-opslagregeling niet de ruimte geeft, die werd verwacht of gehoopt.

Harde klappen

Czeslaw Siekierski, voorzitter van de landbouwcommissie, stelt dat er nieuwe druk op de markt ontstaat als het opgeslagen vlees in de toekomst op de markt komt. "Varkenshouders zijn niet in de positie om zich te kunnen herstellen van nog een daling van de prijzen."

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik zegt dat Europese varkenshouders harde klappen oplopen. Volgens haar loopt de Europese zelfvoorziening in voedsel mogelijk schade op.

Siekierski stelt in zijn vragen aan de Europese Commissie dat nieuwe maatregelen nodig zijn voor de primaire producent en niet zo zeer voor andere actoren in de varkensvleesketen. Het debat in het parlement vindt waarschijnlijk de volgende maand plaats.

Of registreer je om te kunnen reageren.