Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Varkenshouders bestellen ruim 7.000 jutezakken

Varkenshouders hebben bij Stichting Varkens in Nood tot en met afgelopen weekend ruim 7.000 jutezakken besteld, vertelt woordvoerder Marieke Cremers van de stichting. NVV en LTO Varkenshouderij roepen hun leden op niet aan de actie deel te nemen.

De dierenorganisatie roept burgers op om geld te doneren om de jutezakken beschikbaar te kunnen stellen aan varkenshouders. Inmiddels is voldoende geld bijeen gezameld om bijna 25.000 zakken te kunnen laten bezorgen. Een deel van het geld gaat op aan de bevestigingsbeugels voor de zakken. Varkenshouders benutten jutezakken in de praktijk dikwijls als nestmateriaal voor zeugen, in kraamhokken.

Oproep NVV en LTO Varkenshouderij: doe niet mee aan actie Varkens in Nood

De sectororganisaties Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en de vakgroep Varkenshouderij van Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO Varkenshouderij) roepen hun leden op  niet deel te nemen aan de actie. Zij zijn bang dat Varkens in Nood de adressen misbruikt die zij verkrijgt zodra varkenshouders de zakken bestellen. “Onzin”, reageert Cremers van Varkens in Nood. “Als de zakken zijn bezorgd, verwijderen we de e-mails met de gegevens”, legt ze uit.

Varkens in Nood: oproep van NVV en LTO is 'paranoïde'

Varkens in Nood betreurt de oproep van NVV en LTO Varkenshouderij. Ze vindt het een ‘paranoïde’ reactie. “Varkens in Nood heeft geen verborgen agenda of doelen voor ogen met deze actie. We zijn dan ook verbaasd over de reactie van de sector”, zegt Cremers.

Cremers vertelt dat Varkens in Nood vooraf geen contact heeft gehad over de actie met de belangenorganisaties van varkenshouders. “We zijn de actie gestart met een aantal varkenshouders met zichtstallen. Vervolgens hebben we het bericht op Twitter gedeeld met de hashtags ‘NVV’ en ‘LTO’”, vertelt de woordvoerder.

VIN tegen varkenshouders: 'Nu kan het nog'

Varkens in Nood nodigt varkenshouders die gratis jutezakken willen, zich aan te melden. “Nu kan het nog”, besluit Cremers.

Laatste reacties

 • YOMI

  Toch jammer....dat zijn er 7000 teveel...

  Varkens in Nood laat onbekende en bekende Nederlanders hun neus ophalen tegen de varkenshouderij, om daarmee aan te geven dat ze nee zeggen tegen het vlees van varkens uit de intensive vee industrie.
  Varkens in Nood zegt, dus ook tegen die boeren die nu zakken besteld hebben, dat ook hun varkensbedrijven op kunnen rotten.

  Varkens in Nood laat op haar Facebookpagina toe dat varkensboeren massaal uitgescholden en vernederd worden.

  Ieder zichzelf respecterende varkensboer bestelt dus GEEN jute zakken bij Varkens in Nood.

  Mijn advies is aan alle boeren die dit wel gedaan hebben om hun bestelling per direct in te trekken.

 • adriemulders

  neeee,dat doen ze niet want ze zijn gratisssssss,en wat denk je van die schippers pipo,vorige week in dld de flinkerd uithangen,en nu met de vijand heulen.
  denk als je de volgende keer een spuitbus nodig hebt ook hier even aan!!

 • Hogman1

  Je bent toch geen boer met een hoofdletter H.
  Op je rug gaan liggen voor een paar euro aan jute zakken

 • martien.export1

  Beste Adrie,
  Graag willen we vanuit MS Schippers reageren; wij werken niet (!) mee aan de actie van Varkens in Nood. We zijn benaderd door ze, maar hebben besloten hier niet aan mee te werken omdat het niet in het belang is van onze klanten; varkenshouders.
  Hier hebben we ook een persbericht voor uitgestuurd, maar helaas, we krijgen het gerucht niet goed uit de wereld.
  Mocht je overigens een nieuwe spuitbus nodig hebben, aarzel vooral niet om contact op te nemen;)
  mvg,
  Constantijn (MS Schippers)

 • adriemulders

  okee martien,als het zo is dat jullie niet mee werken neem ik mn woorden terug,maar ben dan wel benieuwd waar ze dan vandaan komen.

 • martien.export1

  Geen probleem Adrie. Wij zijn ook benieuwd!

 • alco1

  Pepernoten tijd hé.

 • hans4

  Beste mensen,

  Voor de duidelijkheid: we hebben heel prettig contact gehad met MS Schippers. De afspraak om te leveren was al rond toen ‘belanghebbende partijen’ – lees: de NVV en LTO – er lucht van kregen. Onder druk van deze 'belanghebbende partijen' krabbelde het bedrijf terug. Het is dus niet zo dat MS Schippers principieel heeft gehandeld. Sterker nog: de eerste doos jute zakken is al door MS Schippers bij ons kantoor afgeleverd!

  Daarnaast: wie de doeken wil ontvangen hoeft alleen een mailtje te sturen met het aantal en het adres. Niemand hoeft dus ‘op zijn rug te liggen’; zelfs het ‘dank u, Sinterklaasje’ mag achterwege blijven. Het is immers een cadeautje voor varkens, niet voor varkensboeren.

  Hans Baaij, Varkens in Nood

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.