Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

VVD wil meer aandacht varkenshouderij in Europarlement

De crisis in de Europese varkenshouderij moet beter op de agenda van het Europees parlement. Dat zegt VVD'er Jan Huitema, die samen met de Britse conservatieven in het parlement een speciaal debat over de varkenshouderij heeft aangevraagd.

"Als het over slechte landbouwprijzen gaat, wordt het debat in het Europees Parlement vaak overschaduwd door de lage melkprijs", constateert Huitema maandag in zijn blog op Boerderij.nl. Huitema vindt dat er aandacht moet zijn voor de situatie in de varkenssector.

Effect maatregelen

Hij vraagt zich af of de maatregelen die tot nu toe genomen zijn ook het gewenste effect hebben. Dat de regeling voor private opslag is opengesteld, stemt Huitema niet optimistisch. "Het is hooguit een tijdelijke oplossing. Het geld gaat vooral naar de speculant en naar de kosten voor opslag. Bovendien wordt de markt verstoord wanneer het opgeslagen vlees weer op de markt komt."

Laatste reacties

  • exvarkensboer1

    Heeft Jan Huitema óók aandacht voor mensen die naast of dichtbij varkensstallen wonen en al jaren stank en geluidoverlast hebben? Was het in 2000 of rond die tijd? dat er een landbouwminister riep dat de intensieve veehouderij uit NL zou verdwijnen? Er lopen nog steeds ongeveer evenveel varkens rond in NL als toen. POLITIEK NEEM JE VERANTWOORDELIJKHEID EN SANEER!!!!!!!!! 60% minder varkens in NL is een begin van een oplossing. Hoef je gelijk veel minder mest te verwerken.

  • WT

    Saneren 60% goed idee, maar dan wel warm graag.

  • spits761

    exvarkensboer1,wat een reactie.Het zegt iets over jou persoon!Met je uitroeptekens en je hoofdletters,weet je waar je stank en geluidoverlast hebt?Midden in amsterdam waar je bij iedere stap die je zet in de hondestront stapt en bij iedere teug lucht die je inademt je benzine en diesellucht uitademt!Waar mensen in dozen onder bruggen of in portieken slapen.En jij ligt te zeiken over stank en geluidsoverlast?Man ga toch lekker in amsterdam wonen kun je daar lekker lopen zeiken om niks!

Of registreer je om te kunnen reageren.