Varkenshouderij

Nieuws 2 reactieslaatste update:31 aug 2015

NVV en LTO besluiten donderdag over acties

Doetinchem - De belangenorganisaties LTO-varkenshouderij en NVV overleggen donderdag en willen vrijdag bekendmaken wat zij gaan doen, nu er geen akkoord is bereikt met staatssecretaris Sharon Dijksma (Economsiche Zaken) over kostprijsverlaging.

Donderdagavond bezint het landelijk bestuur van de varkenshoudersvakbond NVV zich op de uitkomst van het gesprek met Dijksma. Het hoofdbestuur van LTO-varkenshouderij heeft donderdag ook overleg met de regiobestuurders en de diverse portefeuillehouders.

Gezamenlijk standpunt LTO en NVV

Het streven van LTO en NVV is om vrijdag met een gezamenlijk standpunt naar buiten te komen, bevestigt Eric Douma, waarnemend voorzitter de varkenshouderijvakgroep van LTO. "Eén varkensgeluid is ook op dit punt het motto."

Actievoeren of vasthouden aan dialoog

Vrijdag wordt dus duidelijk of de varkenshouderij actie gaat voeren of blijft vasthouden aan de dialoog. Dijksma verklaarde woensdag in een gesprek met de varkenssector niet bereid te zijn om kostprijsverhogende milieu- en dierenwelzijnsmaatregelen terug te draaien of op te schorten.

Laatste reacties

  • krulsaart

    Misschien is het uitzetten van alle luchtwassers een goede aktie.
    Dit moet dan wel tijdelijk anders is het geen aktie natuurlijk. Ik stel voor 3 jaar uitzetten en in die tijd bekijken we of we er uit komen met de overheid. Lukt dat niet dan kunnen we de aktie na drie jaar altijd nog verlengen.

  • kalkar

    Krulstaart, mestnormen omhoog en het zgn. overschot is in 1 keer weg. Dan weer afzetprijzen van 10 euro ipv. 25 euro. Scheelt een inkomen per bedrijf. Vreemd dat niemand dit aankaard. Hoe simpel kan het zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.