Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Westfleisch en Danish Crown samen in slachtzeugensegment

Randers/Münster - Danish Crown en Westfleisch slaan de handen ineen bij de uitbening en afzet van zeugenvlees.

De partners roepen daarvoor een gezamenlijke maatschappij in het leven met de naam Westcrown. Dat is dinsdag door de bedrijven bekendgemaakt.

De activiteiten worden ondergebracht in de bestaande zeugenuitbeningsvestiging van Westfleisch in Schöppingen. Directietopman Helfried Giesen van het Duitse concern ziet een win-win-situatie. Danish Crown verkocht tot dusver circa 325.000 slachtzeugen per jaar als varkenshelften aan derden in primair Duitsland en laat de uitbening nu over aan Schöppingen. Het Deense concern kan zo een schakel in de afzet overslaan, wat de aan de leveranciers te betalen prijs voor de ten goede komt.

De bundeling moet nog wel worden beoordeeld door de kartelautoriteiten.

Laatste reacties

 • sturk

  Deze twee gaan nog wel een keer geheel in elkaar op. Wat Vion graag wilde doen.Gaan zij op een verstandige manier uitvoeren.Kleine stapjes en niet de olifant (Vion ) door de porselein kast en met een arrogantie , die ze totaal niet konden waar maken.

 • John*

  ik zie toch liever zulke samenwerkingen dan nog een grote olifant waarin 2 culturen samengevoegd moeten worden.

 • John*

  zeugen slachten en verwaarden is erg specialistisch werk. Misschien dat het geheel straks afgesplitst wordt zelfstandig verder gaat?

 • sturk

  @John Dat geloof ik niet.Danish Crown heeft daar geen belang bij.Duitsland is per uitstek een zeugenvlees markt. Daarbij zijn Duitser erg chauvenistisch en werkt dat perfekt voor Danish Crown met Westfleisch,die deze markt op zijn duimpje kent. Daarbij zijn het twee cooperatieve bedrijven dus de die culturen passen beter op elkaar als Vion met zijn 15 culturen. Daarbij komt nog dat beide bedrijven het veel slimmer aanpakken en al meer samenwerken als meniggeen denkt. Danish Crown trekt  steeds meer naar Duitsland en trekt zich steeds verder terug uit Denemarken. (vakbondcultuur en minder varkens dwingt ze hiertoe. )
  Veel te hoge loonkosten en als een vakbondsleider in de fabriek vind dat iemand te hard moet werken moeten ze er iemand bijzetten of de fabriek gaat plat. Gaat vaak gepaard met kulredenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.