Varkenshouderij

Nieuws

Danish Crown schroeft opnieuw hakencapaciteit terug

Randers - Danish Crown schrapt 280 arbeidsplaatsen in één van zijn slachterijlocaties in Denemarken. Dat heeft het vleesconcern vrijdag meegedeeld.

Oorzaak is het nog steeds teruglopende vleesvarkensaanbod, dat ook eerder al voor aanpassingen zorgde. Ditmaal is het bedrijf genoodzaakt tot aanpassing van de capaciteit in de slachterij in Ringsted. Het aantal per week te slachten varkens wordt teruggebracht met 15.000. Vorig jaar kwamen daar tegen de 2,7 miljoen varkens aan de haak, ofwel ruim 51.000 per week. In 2013 slachtte Danish Crown in Ringsted nog krap 2,8 miljoen varkens.

In het afgelopen boekjaar 2013/'14 zag het concern als geheel het aantal verwerkte varkens in zijn Deense slachterijen met 2,6 procent teruglopen naar 14,5 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.