Varkenshouderij

Nieuws

Douma en Jansen oneens met kritiek op Vitale Varkenshouderij

Ingrid Jansen en Eric Douma (voorzitter en vice-voorzitter van Producenten Organisatie Varkenshouderij) zijn het niet eens met de kritiek op de regiegroep Vitale Varkenshouderij.

Dat is te lezen in een gezamenlijk opinie artikel op de website van de POV. In commentaren van Boerderij wordt het plan een aaneenschakeling van open deuren genoemd, zonder dat het structurele oplossingen biedt. Jansen en Douma bestrijden dat. Zij vinden dat de regiegroep de juiste aanpak kiest. De situatie in de varkenshouderij is bijzonder ernstig te noemen. "Een aspirientje helpt dan niet meer", vinden zij. Zij willen dat de varkenshouders meebeslissen over de aanpak van de problematiek. Dat is de juiste basis om gezamenlijk een vuist te maken om de crisis te bezweren, denken zij.

Of registreer je om te kunnen reageren.