Varkenshouderij

Nieuws 704 x bekeken 1 reactie

Ierse varkenshouders hekelen vleesinvoer

Dublin – ''Hoewel de export een belangrijke rol speelt, blijft de binnenlandse markt het belangrijkste om de Ierse varkens te verwaarden. We hebben aanwijzingen dat een aantal vleesbedrijven de laatste weken meer varkensvlees uit het buitenland halen. Het is schandalig dat ze dat doen op een moment dat de Ierse varkenshouders onder enorme financiële druk staan.'' Dat stelt de sectie varkenshouderij van de Irish Farmers Association.

''De IFA zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat dat vlees niet in de Ierse winkels verschijnt en daarmee de pogingen van de betrouwbare verwerkers om de Ierse boeren te steunen ondermijnt.'' Voorzitter Pat O'Flaherty doet ook een beroep op minister van landbouw Simon Coveney 'om direct in actie te komen om de varkenshouderij te steunen'. ''Er moet onmiddellijk een oplossing voor het Russische invoerverbod komen of de Ierse varkenshouderij dreigt te verdwijnen. We hebben verschillende keren om een gesprek met de minister gevraagd, maar hij blijft in gebreke wat betreft de Russische situatie. Men moet zich realiseren dat de prijzen eerder dit jaar alleen maar zijn gestegen tot een niveau waarbij we net weer winst konden maken. Er was nooit en te nimmer enige ruimte voor het soort prijsval waar de boeren de afgelopen weken mee geconfronteerd worden.''

Eén reactie

  • joannes

    Met Boter op het hoofd, import verboden claimen terwijl Ierland per saldo een vleesexporteur is!

Of registreer je om te kunnen reageren.