Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:19 aug 2014

Duitse varkensbedrijven vrijgegeven

Borken – De laatste twee varkensbedrijven in het Duitse district Borken (Noordrijn-Westfalen) die nog op slot zaten vanwege de furazolidon-affaire, zijn vrijgegeven.

Dit gebeurde nadat de resultaten negatief bleken van het onderzoek naar sporen van het verboden antibioticum. Dit meldde het het Chemischen und Veterinäruntersuchungsamtes Ostwestfalen-Lippe.

Beide bedrijven hadden afgelopen voorjaar mogelijk besmet mengvoer uit Nederland ontvangen. Het bemonsteren had een tijd op zich laten wachten omdat de zeugen die het voer gekregen hadden, drachtig waren. Voor het proefslachten werd besloten eerste de geboorte van de biggen af te wachten. Daarna werd het vlees van een viertal zeugen onderzocht, maar daarbij werden geen sporen van furazolidon aangetroffen. Daarom werd besloten de blokkade van de bedrijven weer op te heffen.

Vorige week werden in Noordrijn-Westfalen al acht van de elf op slot gegooide veebedrijven vrijgegeven, waarbij na nader onderzoek ook geen furazolidon werd aangetroffen.

Lees meer over furazolidon

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Nou hoe zit het nou MWVA varkens niet gecontroleerd op de organen en goed gekeurd ,Kalveren wel gecontroleerd op organen en afgekeurd . Leveranciers van het voer niet vervolgen. Wel een een mans bedrijf . Kalveren de put in die geen verdacht voer hebben gehad , SOJA NIET WILLEN onderzoeken. GEEN OPENHEID van zaken willen geven wel verdachtmakingen .

Of registreer je om te kunnen reageren.