Varkenshouderij

Nieuws

Amerikaanse export varkensvlees naar Rusland verdubbeld

Washington - Amerikaanse bedrijven verdubbelden hun export van varkensvlees naar Rusland in april naar ruim 1.400 ton ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Met de verdubbeling vullen exporteurs in de Verenigde Staten voor een deel het gat van Europese bedrijven. Die mogen sinds 29 januari niet meer naar Rusland exporteren, vanwege uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen.Amerikaanse bedrijven mogen alleen varkensvlees dat vrij is van de groeibevorderaar Ractopamine naar Rusland exporteren. Slechts enkele Amerikaanse concerns kunnen daaraan voldoen.

De Amerikaanse export naar Rusland daalde tot en met april nog wel met 69 procent naar 3.000 ton door een veel geringere uitvoer in de eerste drie maanden.

De totale uitvoer van de VS steeg in de eerste vier maanden met 10,6 procent naar 777.000 ton ten opzichte van de eerste vier maanden van 2013. Mexico, de belangrijkste afnemer van Amerikaans varkensvlees, bestelde 16 procent meer met 221.000 ton. Japan, de op één na belangrijkste importeur, kocht 18 procent meer met 169.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.