Varkenshouderij

Nieuws 2030 x bekeken 2 reacties

Dijksma positief over sectorplan varkens

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma is positief over de toekomstvisie 'Recept voor duurzaam varkensvlees', dat de vertegenwoordigers uit de varkensketen hebben opgesteld.

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Het plan, opgesteld door NVV, LTO Nederland, NAJK, Rabobank, ABN Amro, COV en Nevedi, geeft een route naar meer duurzame productie, waarbij dierrechten niet nodig zijn. Uitvoering van het plan ondersteunt Dijksma van harte, schrijft ze. "De basis voor de noodzakelijke verandering is de erkenning van alle betrokken partijen in de varkensketen dat er sprake is van een gemeenschappelijke opgave en de overtuiging dat men gezamenlijk invulling kan en moet geven aan een duurzame varkensketen. De toekomstvisie is een goed vertrekpunt", vindt Dijksma. Ze roept de varkensketen op om de toekomstvisie uit te werken tot een breed gedragen uitvoerings- en innovatieagenda.

Laatste reacties

  • gertke

    was haar beleid maar duurzaam

  • pdenh1

    Het lijkt er op, dat eindelijk iets tot stand gaat komen in de verwezenlijking
    van de samenwerking in de varkensketen en dat kennelijk gemikt wordt op verdere detaillering van concrete inhoud van het streven naar duurzaamheid, voedselveiligheid en economische versterking van de varkenssector. Is het te veel gevraagd, indien gesteld wordt, dat het voor de pluimveesector eveneens de hoogste tijd is om bovenstaande samenwerking tot stand te brengen. De tijd van algemene kreten te slaken is voorbij en ook die casuspositie is rijp voor snelle aanpak.

Of registreer je om te kunnen reageren.