Premium
Datema's visie op duurzaamheid was al bekend uit zijn tijd als boer en voorzitter van BoerenNatuur, aldus columnist Vergaderboer. - Foto: Cor Salverius Fotografie AlgemeenColumn

‘Duurzame Datema kiest voor krimp’

Reacties

 1. Je kunt bij Datema zien wat het duurzaam boeren hem heeft gebracht…..
  Hij moet van armoede buiten de deur gaan werken!!
  Maar het ergste is nog dat hij de rest van de boeren ook het zelfde ongeluk in wil jagen als waar hij zelf in is getrapt!
  Het is te hopen dat er bij de Rabo nog genoeg schooi baantjes zijn ,als we allemaal buiten de deur moeten gaan werken…..

 2. Vroeger had je één bank in de wereld met triple A. Van die AAA is er nog maar één A+ over. Rabo boert achteruit. Als rabo zo op de d66 manier doorgaat gaat de ranking nog meer naar beneden. Bij minder dieren worden boerderijen minder waard zodat het rabo onderpand ook minder wordt. Rabo zal hierdoor van de grondloze landbouwbedrijven af willen. Bij deze. Grondloze lbbedrijven zullen moeilijker een lening krijgen.

 3. Wat vindt Datema van het chemische product Bovaer van chemiereus DSM.
  Rfc en andere zuivelbedrijven willen dat veehouders Bovaer aan de koeien voeren om de vertering in de koe kunstmatig te veranderen om de koe minder broeikasgassen uit te laten stoten.
  Een koe produceert nl door het verteren van voer gassen. Dat doet de koe al miljoenen jaren. Maar het is nu een “hot” item in de klimaatcrisis.
  Vindt Alex het knutselen met koeien een beloning waard?

 4. Biologisch veebedrijf Datema zal geen financiële problemen kennen nu de eigenaar een baan(tje) in de Rabo top heeft gekregen om biologische te promoten terwijl zijn collega’s de hand op e knip houden als er geen overduidelijk verdien model is . Heb niet vaker gezien dat de mannen met goed lopende landbouwbedrijven er de nodige goede inkomsten bronnen naast hadden??

  1. Volgens mij is zijn bedrijf helemaal niet biologisch. Zoek maar eens op .

Beheer
WP Admin