Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Italiaans vleesconcern wil slachterij in Duitsland bouwen

Bernburg - Het Italiaanse vleesconcern Bresaole Pini is van plan om een slachterij bij het Duitse Bernburg, in de deelstaat Saksen-Anhalt, te bouwen. Daarbij gaat het om een investering van 25 miljoen euro. Dat meldt de Duitse krant Lebensmittelzeitung.

Deskundigen vermoeden dat het Italiaanse bedrijf in Duitsland eenzelfde soort slachterij wil bouwen als in Polen. In het laatstgenoemde land staat sinds 2010 een slachterij van de Italiaanse vleesproducent met een capaciteit van 4 miljoen vleesvarkens per jaar. De bedrijf produceert daar worsten en kant-en-klare varkensvleesproducten voor Bresaole Pini.

Laatste reacties

 • julesderks

  Goed nieuws in deze tijd !
  Vers bloed in de Duitse slachterijwereld is goed voor de handel en producent..

 • Gebr.hendrikx

  Weet ook niet wat het geheim is van Pini.Hij zal wel goed de weg weten om EU-subsidies binnen te slepen.Eerst grote slachterij in Hongarije,daarna grote slachterij,afgelopen nog failliete slachterij in Italie overgenomen en nu plannen voor grote slachterij in Dld.
  Het ironische is dat sinds 2011 veel minder vlv van NL naar Polen gaan ipv meer.Ook van Hongarije hoor je steeds minder.

 • Gebr.hendrikx

  Daarna grote slachterij in Polen!

 • Jan Arthur

  @Gebr.hendrikx. Het zijn Italianen, dus oppassen zou ik zeggen. Die kennen er iets van om fratsen uit te halen, of niet soms?

 • Gebr.hendrikx

  @Jan Arthur,helaas is de vleessector dusdanig uitgeknepen,dat geen enkele slachterij zich kan permiteren om structureel veel meer te betalen dan de ander en dit geldt zeker niet alleen voor Italianen.
  Je moet altijd oppassen en zodra je structureel netto meer dan 2 ct extra kunt beuren moet je extra alert zijn.
  Verstandig is dan om het volgende rijtje in deze volgorde na te gaan;
  1-Is het gevoel bij nieuwe afnemer goed
  2-Heeft deze zich in verleden redelijk zonder al te veel gezeik aan de afspraken gehouden en ben je ervan overtuigd dat afnemer zich nu netjes aan de afspraak gaat houden.
  3-Ben je ervan overtuigd dat afnemer snel KAN betalen.
  4-Ben je overtuigd dat op klassement en wegen alles correct gebeurd.
  5-Kan je structureel zaken doen of is het eenmalig
  6-Ben je ervan overtuigd dat je er onder aan de streep netto duidelijk beter mee bent dan bij je huidige afnemer.
  Mijn conclusie:Gevoel,en betrouwbaarheid zijn belangrijker dan prijs.

  NIEMAND hoeft het met mee eens te zijn.Ik respecteer iedere andere mening zolang deze niet opzettelijk kwetsend bedoeld is en zolang ik niet verplicht wordt om het eens te zijn met een andere mening.

  En nu ga ik van de zondag genieten en wens eenieder dat ook toe!

 • Gebr.hendrikx

  Op deze site: Gebr.Hendrikx = PJ.Hendrikx

 • Biggemans

  Helemaal mee eens PJ, er gebeuren ook nog steeds genoeg vreemde inkooppraktijken in het Vlaamse, met name richting Duitsland, Uw 6 punten zijn goed geformuleerd, laatst nog gehoord van collega opbrengst verschil tussen 2 levende wegingen & geslachte uitbetalingen slachtzeugen van € 28,00 netto per stuk.

 • Jan Arthur

  Ome Clemens zal niet tevreden zijn!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.