Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Franse supermarkt werkt samen met varkenshouders

Parijs – De Franse supermarkt Super U gaat samenwerken met een aantal varkenshouders. Die zullen de winkels van Super U via de coöperatie Terrena vlees gaan leveren.

De varkenshouders moeten daarbij aan een aantal voorschriften voldoen. Daartegenover krijgen ze door het contract van drie jaar meer zekerheid wat de afname betreft, waardoor ze een betere basis hebben om verder te investeren in hun bedrijf. Super U denkt op haar beurt een volledige transparantie binnen de leverketen te kunnen garanderen.

''Met deze overeenkomst leggen we een heel nieuwe relatie tussen de drie betrokken partijen, de boeren, de vleesverwerkers en de winkelier'', aldus een verklaring van die partijen. Volgens Terrena, dat een reeks vleesbedrijven omvat, gaat het in het eerste jaar om 50.000 varkens waarbij het de bedoeling is dat aantal tegen 2017 te verdubbelen.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Kan een goede mogelijkheid zijn, maar waarom staat er niet in dit bericht wat de prijsafspraken zijn, de extra opbrengsten. Ze moeten voldoen aan een aantal voorschriften (welke ) en krijgen meer zekerheid voor wat hun afzet betreft. Het verhaal is onvolledig m.i.

  • l coumans

    ja van gemert de super denkt in frankrijk het zelfde als hier ikke ikke en de boer??? die kan stikke

  • koestal

    dit noemen ze toch integratie, wordt vaak genoemd,maar de praktijk is vaak weerbarstiger

Of registreer je om te kunnen reageren.