Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Varkens Vandaag luidt noodklok over sector-pr

Erp - De stichting Varkens Vandaag roept LTO varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) op snel werk te maken van een landelijk pr-bureau.

Dat staat in een persbericht. Om hun oproep kracht bij te zetten, ontvingen de landelijke en de regionale voorzitters van LTO en de voorzitter van de NVV een wekker die symboliseert dat het vijf voor twaalf is als het gaat om goede, georganiseerde pr voor de varkenshouderij.

De nood is hoog, volgens Varkens Vandaag, omdat door het verdwijnen van de productschappen de centrale plek weg is waar diverse organisaties elkaar ontmoeten die zich met sector-pr bezighouden. Ook kwam via de productschappen geld binnen.

Varkens Vandaag vindt dat er snel één loket moet komen waar dat zich bezig houdt met de organisatie en financiering van de sector-pr. Er moet snel iets gebeuren, vindt Varkens Vandaag om te voorkomen dat andere, zoals dierenrechtenorganisaties bepalen hoe in Nederland over de varkenshouderij wordt gedacht. Varkens Vandaag vindt dat de sector moet laten zien wat zij doet, zodat iedereen kan vertrouwen op producten van de varkenshouderij.

In een reactie onderschrijven Mark Tijssen (LTO) en Theo Duteweerd (NVV) het belang van een goede sector-pr. Ze erkennen het belang van centraal pr-loket, welke de rol op dit punt overneemt van het productschap. Mark Tijssen: "Ik ben voor een centraal punt waar geld wordt geïnd, dat ondersteunt en coördineert. De vraag is hoe wordt het georganiseerd en gefinancierd? Het moet algemeen bindend zijn om van iedereen geld bij elkaar te krijgen. Ik durf niet te zeggen wanneer zo'n loket er is."

Eén reactie

  • c.putten

    de beste pr sinds jaren kwam niet van het pvv maar gewoon door de super reclame van nota bene de lidl,je kreeg gewoon zin in het varkensvlees door die reclame en dus voor de boer de beste pr.gewoom niet zo moeilijk doen met hoge kosten van allerlei bureaus en loonkosten maar goede reclame is vele male effectiever.

Of registreer je om te kunnen reageren.