Varkenshouderij

Nieuws 7 reacties

IKB Nederland raadpleegt varkenshouders

Hardenberg - IKB Nederland Varkens wil van varkenshouders weten hoe ze denken over het GlobalGAP-systeem. Dit gebeurt naar aanleiding van het bericht dat het systeem niet aan de GlobalGAP-eisen voldoet.

In een nieuwsbrief legt IKB Nederland Varkens uit dat het geen meerwaarde ziet in deelname aan GlobalGap omdat het de wetgeving in verschillende buitenlanden vergelijkt met Nederland. Dat zou dan tot gevolg hebben dat de basiskwaliteit van het Nederlandse varken wordt verlaagd. De organisatie wijst er verder op dat in haar ogen het CBL op deze manier een ingang zoekt om elk varken in Nederlandse winkels te leggen. Ook Vion krijgt kritiek. Varkenshouders zijn in GlobalGap vertegenwoordigd door een directielid van Vion. "Het moge duidelijk zijn dat het CBL en Vion hiermee andere bedoelingen hebben", aldus de nieuwsbrief.

De organisatie laat verder wel de mogelijkheid open dat het een eventueel een aanvullende module ontwikkelt, maar zegt de keuze hiervoor aan de varkenshouders te willen laten.

Laatste reacties

 • massy

  Wat brengt het voor ons als varkenshouders meer op anders is het niet intresant want dat word iedere keer maar vergeten dus moeten we het daar eerst over hebben.

 • steenbok1

  zal wel gaan net als jaren gelden, nooit de welzijn eisen in het ikb, kwamen er toch in, nu geen globalgap, zal het dus nu ook wel weer wel worden

 • w v gemert

  Toegevoegde waarde nul, is alleen voor de Retail, dan kunnen ze agrarische producten over de gehele wereld kopen (voor de laagste prijs) en tegen de consument vertellen : het voldoet aan globelgap.
  Kan iemand de precieze eisen van globelgap vertellen?

 • John*

  heb al bedacht om te stoppen met ikb varkens en er weer mee te starten als ik een echte meerprijs krijg.. nederland heeft de hoogste kwaliteit en de laagste prijzen.. iets klopt er niet..

 • Gerard Groot Koerkamp

  Laat het I.K.B.eerst de 4 dagen regeling maar eens laten vallen zo dat de geloofwaardigheid weer terugkomt.Nu is verplichte dier kwelling dwingend opgenomen in het I.K.B.

 • politiek

  Nederland blijft ( helaas ) moeite houden om met een open ,transparante visie de eigen varkens te vergelijken met de varkens in het buitenland. Dat gaat markt kosten ( en euro,s )
  Als je niet open en transparant over de eigen varkens durft te praten heb je ook geen onderschrijvend product wat een meerwaarde verdiend.

 • W Geverink

  Alle landen die veel varkens exporteren hebben een IKB programma. Heb je geen programma zullen veel kopers je product weigeren of er minder voor bieden. De kopers van vlees die ondervraagd werden over waar ze naar kijken bij het kopen vertelden dat de prijs het allerbelangrijkst is.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.