Varkenshouderij

Foto & video 5 reactieslaatste update:10 dec 2015

Geplande blokkade Vion-slachterijen toegelicht

De woordvoerder van de actiegroep 'Eerlijke Prijs Agra', Willy Wolfkamp, gaat donderdag 10 december in gesprek met Vion over de varkensprijs. Als het gesprek niets oplevert zal de actiegroep diezelfde avond de slachterij van Vion in Apeldoorn blokkeren. Een interview vooraf met Wolfkamp.

Lees Actiegroep 'Eerlijke Prijs Agra' gaat slachterijen blokkeren en Actiegroep aan tafel met slachterijen voor meer informatie over de geplande acties.

Houd Boerderij.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Laatste reacties

 • John*

  hier heeft WW wel een punt. Van prijsnemer naar mede bepaler. Dat is wel een belangrijke stap richting een vitalere varkenshouderij. Succes.

 • krulsaart

  Begin van de week ging het nog over de prijs van deze week. Nu gaat het al over de prijs van volgende week.

 • info110

  Wat een onzin! dat Vion de varkensprijs bepaald. ga lekker bij Tonnisch voor de poort liggen die bepalen de prijs en NL BV volgt.

 • kalkar

  Dat is ook de reden dat ikzelf niet meer door wil in de varkens, nog een paar jaar en dan stoppen. Zolang de prijssystematiek niet veranderd zijn wij altijd de lul. Als het meezit houden ze je nog net in leven, en voor de eerste 50 jaar zie ik dit ook niet meer veranderen. Hiertegen vechten doe ik niet meer, maar wel respect voor Willy en diegene die nog steeds strijdbaar zijn, hoewel zij dit gevecht nooit zullen winnen zolang er in ieder geval teveel varkens zijn.

 • kalkar

  Trouwens, waarom zouden ze verhogen, de varkens komen er evengoed wel. En Willy, wanneer jij directeur van een slachterij zou zijn, zou jij hetzelfde doen. Dit is in het kort het probleem van mn. de varkensboer. Helaas zie ik dit verdienmodel voor de boer ook niet veranderen. Iedere varkensboer moet zich realiseren dat de laatste 10 varkens die met de klep op de auto gaan,de hele lading ( 180 of 108 varkens) waardeloos maakt voor alleen de boer. De rest na de boer heeft grote schik en de echte winst.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.