Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Varkensprijs Vion blijft onveranderd

De varkensmarkt maakt ook deze week een pas op de plaats. Vion houdt zijn varkensnotering gelijk op een niveau van € 1,43 per kilo geslacht gewicht.

Daarmee volgt de slachterij de lijn die ook de DCA Beursprijs 2.0 voor vleesvarkens heeft. Deze notering blijft deze week opnieuw onveranderd. De notering staat voor de vierde achtereenvolgende week op € 1,32 per kilo geslacht gewicht.

Lees verder onder de grafiek.

Zware varkens

De aanvoer is in dieraantallen genormaliseerd. De varkens zijn volgens Vion echter nog wel aan de zware kant. Daardoor rolt er meer vlees van de slachtband. En de afzet van varkensvlees loopt nog steeds stroef. Hoewel de baconafzet naar met name Engeland redelijk doorloopt. Slachterijen kunnen de middels daardoor tegen een wat hogere prijs verkopen. De ribben en nekken brengen daarentegen weer minder op deze week. Reden voor Vion om de prijsstelling niet te veranderen.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Eén reactie

  • grolschzetor

    Graag btw correctie....neem desnoods excl. Prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.