Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Licht herstel

De noteringen voor vleesvarkens in Duitsland herstellen zich licht. De Vereinigungspreis en de notering van Tönnies voor volgende week komen uit op € 1,42.

Dat is 2 cent hoger dan vorige week. In Nederland hebben Compaxo en Van Rooi, net als Hilckmann en Vion hun notering voor deze week met 1 cent verhoogd.

De verhogingen in Duitsland zijn vooral een gevolg van een krapper aanbod. De slachterijen in Duitsland willen hun slachtcapaciteit optimaal benutten en slachten flink door om zo de kosten per varken laag te houden. Uit de vleeshandel komen echter nog steeds geen optimistische geluiden. De markt zit vol en de afzet van vlees blijft moeizaam.

De verhogingen in Nederland van 1 cent deze week zijn vooral een correctie op de wel erg forse verlaging van vorige week. Een structurele verbetering van de markt is helaas nog niet in zicht.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat

Laatste reacties

 • niet

  1 a 2 centen erbij een paar weken lang en dan weer ineens naar beneden. Wie kan mij het verschil verklaren met teleporc staat veel hoger???

 • varkenshouder1


  'Ze staan allemaal te laag.

 • John*

  pakken wat je pakken kan... ze laten ons toch net zo hard vallen als ze de kans krijgen. ook al gaan de noteringen nu met 1 2 of 3 cent omhoog omlaag gaan ze altijd met 5 of meer..

 • LUCTOR

  @John Terwijl de mest afzet kosten met tig € stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.