Arla Foods Ingredients heeft de wei-ingrediëntenbusiness van het Britse Volmac overgenomen. Arla ziet dat als belangrijke stap voor zijn toekomstplannen. – Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

Arla koopt wei-ingrediëntentak van Volmac

Arla Foods Ingredients heeft de wei-ingrediëntenbusiness van het Britse Volmac overgenomen. Arla ziet dat als belangrijke stap voor zijn toekomstplannen. De Volmac-fabriek in Felinfach (Wales) waar de wei wordt verwerkt, kan dienen als wereldwijde productielocatie en als hoeksteen voor een uitgebreider productaanbod voor de prestatie-, gezondheid- en voedingssectoren.

Volac is gespecialiseerd in het verwerken van wei tot ingrediënten voor sportvoeding. De vestiging in Felinfach staat daarbij centraal. De overname van de Whey Nutrition Division kan dienen als springplank voor een verdere ontwikkeling van die business, maar ook voor de overblijvende diervoederactiviteiten, stelt Volac. Het bedrijf stelt daarbij dat de wereldmarkt voor sportvoeding sinds 2010 met gemiddeld 9% per jaar is gegroeid. Tegen 2028 zal het naar schatting $ 42,2 miljard waard zijn.

Luis Cubel, group vice president en managing director bij Arla Foods Ingredients: “Dit brengt twee aanvullende activiteiten samen in een groeiende en steeds internationalere ruimte voor weiproducten. Volac is een pionier in het gebruik van weiproteïne voor prestatievoeding en heeft brede ervaring. Het deelt onze toewijding om bedrijven in de hele wereld te helpen om het volle potentieel van wei te benutten.”

Volmac heeft eerder DV Nutrition overgedaan aan DMK. De fabriek van DV Nutrition staat op het terrein van DOC Kaas op het Hoogeveense zuivelpark. De fabriek ontvangt het grootste deel van de grondstoffen vanuit de kaasfabriek van DOC. De in Hoogeveen geproduceerde wei-eiwitten en het permeaat worden via Wheyco in Hamburg verkocht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin