De Europese melkaanvoer bedroeg in februari 11,5 miljoen ton. Dat is in vergelijking met februari 2023 een stijging van 3%, blijkt uit cijfers van de Europese Commissie (EC). – Foto: Mark Pasveer RundveeNieuws

Europese melkaanvoer laat in februari toename van 3% zien

De Europese melkaanvoer bedroeg in februari 11,5 miljoen ton. Dat is in vergelijking met februari 2023 een stijging van 3%, blijkt uit cijfers van de Europese Commissie (EC).

Deze verhoging ontstaat door de extra dag in februari van dit jaar. Gecorrigeerd is het een kleine teruggang in vergelijking met vorig jaar. Grote plussen zijn te melden in Litouwen (+10%) en Estland (+9%), maar in absolute getallen gaat dat in totaal slechts 15.000 ton meer.

Duitse melkaanvoer veel groter

Volgens de EC zijn de grootste plussen in de aanvoer te zien in Duitsland, met 83.000 ton, en in Frankrijk, met 77.000 ton melk. De melkaanvoer in Polen nam ook aanzienlijk toe met 76.000 ton. Ierland is het enige land dat in februari een aanzienlijke teruggang in de melkproductie had. Het land mist dit jaar 52.000 ton, dat komt overeen met een daling van 13%.

In vergelijking met de maanden hiervoor is het verschil overigens al kleiner geworden. Volgens eigen gegevens lag de productie in december vorig jaar bijna een derde lager dan in december 2022. De reden is het aanhoudende slechte weer dat het land al sinds oktober van vorig jaar teistert.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin