Rundveehouderij

Partner

Geef de kwaliteit van uw ruwvoer een boost

Wilt u de kwaliteit ruwvoer een boost geven? Augustus is hiervoor het ideale moment, zeker nu het scheurverbod tijdelijk is opgeheven. Wilt u meer eiwit- en structuurrijk ruwvoer, dan is GreenSpirit•Structuur met de NutriFibre technologie een goede keuze.

Structuur en eiwit zijn belangrijke aspecten in het rantsoen van melkvee. “Door zelf kuilvoer te produceren met een optimale structuur en eiwitgehalte, bespaart u op de aankoop van ruw- en krachtvoer”, benadrukt ruwvoerspecialist Edward Ensing. Bovendien verlaagt u hiermee de aanvoer van fosfaat op het melkveebedrijf waardoor u op termijn meer koeien per hectare mag houden.

Combineer NutriFibre met rode en witte klaver

De eiwitproductie per hectare kan nog verder worden verhoogd door GreenSpirit•Structuur te combineren met rode en witte klaver. Deze combinatie geeft opbrengsten van 18.000 kilo droge stof, terwijl het eiwitgehalte optimaal blijft. Rode klaver is optimaal in staat om stikstof te binden; het gewas bindt 40 kilo stikstof per ton droog gewas in de periode van juni tot oktober.

Inzaai vóór half september

De periode van augustus tot half september is zeer geschikt voor het inzaaien van GreenSpirit•Stuctuur met NutriFibre en klaver. De wortelstelsels van NutriFibre en klavers ontwikkelen zich namelijk het beste onder warme en vochtige omstandigheden. Doordat de grond in de herfst en winter niet of weinig hoeft te worden bereden, hebben de planten na inzaai bovendien een half jaar om zich goed te vestigen. Inzaai in deze periode resulteert daarom in een diepe beworteling, waardoor de gewassen water en voedingsstoffen uit de bodem goed kunnen benutten. Dit draagt bij aan een hoge eiwitproductie van het gras.

Afbeelding: Barenbrug
Afbeelding: Barenbrug

Nieuw: Online NutriFibre teelthandleiding

De teelt van NutriFibre wijkt op een aantal punten af van die van Engels raaigras. Om de hoogste ruwvoeropbrengst met uw NutriFibre teelt te halen, heeft Barenbrug een online teelthandleiding opgesteld. De NutriFibre teelthandleiding bevat tips over de voorbereiding van het veld, inzaaien, de bemesting, onkruidbestrijding en oogst. De teelthandleiding is eenvoudig te gebruiken op uw smartphone en daarom altijd bij de hand. Klik hier voor de NutriFibre teelthandleiding.

Aankoop en Advies
Voor advisering over uw grasland kunt u terecht bij de GreenSpiritdealer bij u in de buurt of stel uw vraag per e-mail: askyourquestion@barenbrug.nl.