Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

NMV: schakel advocaat in bij onderzoek kalvergate

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond krijgt signalen binnen dat melkveehouders door het Openbaar Ministerie benaderd worden over onderzoek in de I&R-affaire.

De belangenbehartiger adviseert haar leden om een advocaat in te schakelen als het OM een overleg voorstelt. De zaak sleept al sinds 2018, toen enkele duizenden bedrijven tijdelijk geblokkeerd werden. Dit werd later de I&R-affaire of kalvergate genoemd. Het OM is nog altijd bezig met strafrechtelijk onderzoek naar de bedrijven die toen al dan niet terecht geblokkeerd zijn in februari 2018.

Digitaal overleggen over transactievoorstel

Melkveehouders kunnen nu dus een uitnodiging krijgen van het OM om (digitaal) te overleggen over een transactievoorstel. De NMV adviseert om na overleg met een adviseur schriftelijk te reageren op de uitnodiging en om bij een strafbeschikking meteen het dossier op te vragen. Ook moeteh melkveehouders tijdig reageren: ‘ga binnen 14 dagen in verzet bij ontvangst van een transactievoorstel of strafbeschikking’. In het strafrecht moeten melkveehouders bijgestaan worden door een advocaat.

Laatste reacties

 • Kelholt

  En ik maar denken dat mevrouw Schouten tijdens haar reces druk bezig was om excuusbrieven te schrijven aan onterecht geblokkeerde boeren.

  Maar blijkbaar heeft ze het OM geïnstrueerd om die stomme rotboeren, die tegen haar voermaatregel in durfden te gaan, keihard aan te pakken.

  Hoe gaat het trouwens met de zaken tegen de zogenaamde mestfraudeurs? Zijn daar al successen geboekt door deze faalminister?

 • gjh

  goede zaak NMV aanpakken dat klote volk

 • HJ O R

  Ook nu is LTO weer stil, geen wonder eigenlijk, ze hebben geen leden meer.

 • jocox

  Boeren “ uitbenen” is voor Den Haag kennelijk hoofdzaak . In een woord WALGELIJK . Van politiek begrip kunnen onze boeren niet leven wel van hulp en acuut staken van ambtelijke regeldrift.

Of registreer je om te kunnen reageren.