Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Omschakelpauze bij FrieslandCampina

Leden van FrieslandCampina die op de wachtlijst staan voor omschakeling naar biologisch, moeten extra geduld hebben. In 2019 en 2020 neemt de coöperatie er geen omschakelaars meer bij. Dit bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.

De bedrijven op de wachtlijst zijn al eerder ingelicht. Om hoeveel belangstellenden het gaat, meldt FrieslandCampina niet. Oorzaak van de tijdelijke stop is dat het aanbod aan biologische melk sneller is gegroeid dan de vraag.

In de voorbije jaren is het aantal biologisch melkveehouders bij FrieslandCampina al toegenomen van 130 naar meer dan 150. Dat is voorlopig even voldoende. FrieslandCampina werkt hard om de afzet van biologische zuivel te vergroten. Bekend is dat het bedrijf onder meer werkt aan biologische kindervoeding.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Zijn er maar 150 FC bioboeren? En FC kan die melk maar amper fatsoenlijk verkopen? Valt me tegen.

 • een beetje bioboer wil ook niet naar fc

 • peetersdejongh1

  verschil tussen bio boeren en boeren die meedoen aan allerlei programma's op het gebied van duurzaamheid wordt steeds kleiner, dus wat moet de consument nou kopen, we kannibaliseren onze eigen productiestromen en dus ook de verschillende inkomensmodellen

 • bor

  ach de boeren die willen omschakelen naar bio kunnen altijd nog naar Eko Holland komen, daar is nog genoeg ruimte voor nieuwe omschakelaars, wel raar dat campina zo weinig afzetgroei heeft.

 • wmeulemanjr1

  Vermarkten kunnen ze blijkbaar niet heel goed bij RFC, gemakzuchtigheid lijkt daar in grote mate aanwezig

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.