Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Leveranciers Bel bundelen zelf hun krachten

Een groep Bel Leerdammer-boeren wil zijn ‘economische en maatschappelijke belangen’ sterker vertegenwoordigen.

Ook wil de groep het onderlinge vertrouwen versterken. Daarom is een nieuwe leveranciersvereniging opgericht, bedoeld om samen sterker te staan tegenover de onderneming.

De Leveranciers Vereniging Leerdammer Collectief (LVLC) kiest volgens voorzitter Corné Vermaat nadrukkelijk voor een positieve insteek. Confrontatie met Bel Leerdammer is niet het doel, wel verhelderen en verbeteren van de onderlinge verhoudingen.

LVLC wil groeiende ontevredenheid bij Bel leerdammer-boeren keren

Met zorg ziet LVLC de groeiende ontevredenheid en het gebrek aan vertrouwen bij veel leveranciers aan. Om dit te veranderen moet ‘de top-downbenadering verdwijnen, net als het gebrek aan transparantie, de onduidelijke melkprijs zonder referentieprijsbepaling en het steeds strenger wordende eisenpakket zonder kostprijsdekking’.

De huidige structuur met klankbordgroepen voldoet volgens LVLC niet, want ‘dit blijkt in de praktijk niet anders dan een platform van waaruit de informatie wordt doorgegeven’. Het eenzijdig opzadelen van producenten met eisen en deze vervolgens onvoldoende belonen, zal op niet al te lange termijn leiden tot stoppende boeren en onvoldoende melk voor de fabriek, meent de vereniging.

LVLC-bijeenkomsten in januari en februari

LVLC heeft naar eigen zeggen nagenoeg alle adressen van de Bel Leerdammer-leveranciers. in 4 bijeenkomsten in januari en februari hoopt de vereniging hen ook allemaal lid te maken.

Bel Leerdammer: open dialoog met melkveehouders

Bel Leerdammer meldt dat het kennis heeft genomen van de oprichting. “Er is officieel nog geen contact gezocht met ons, maar als dat gebeurt, gaan we het gesprek met hen zeker aan. Wij zijn altijd gericht op een open dialoog met onze melkveehouders en blijven dat vanzelfsprekend ook nu doen”, zegt Theodoor Bos, manager milk supply.

Laatste reacties

 • Attie

  Goed plan, bundelen van producenten past ook mooi in de visie van Schouten. Prima dat Leerdammer meerwaarde wil geven aan haar producten, maar de melkprijs moet geen 'inclusief prijs' worden! Duurzaamheid moet betaald worden!

 • gjh

  door het domme achterlijk en arrogante beleid van bell Leerdammer krijg je zulke dingen als recht zaken /leveranciers verenigingen / en veel boeren die weg willen of gaan. De leiding van deze fabriek blijft hopeloos arrogant en probeert met liegen de aandeelhouders nog meer de zakken te vullen over de rug van de boer. Het een super plan het bundelen van de producenten. Dan kunnen ze het dialoog aangaan en hopen dat die zieke arrogante houding verdwijnt.

 • koestal

  Hoe lang duurt dit spelletje tussen de aandeelhouders en directie nog ? De boeren zijn de dupe.

 • arista

  Er waren vanavond ONGEVEER 600 BOEREN

 • Attie

  Klopt arista, en een volle melkbus!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.