Rundveehouderij

Nieuws 5941 x bekeken 2 reacties

Nieuwe slachterij Vion komt in Leeuwarden

De nieuwe runderslachterij van Vion wordt in Leeuwarden gebouwd. Dat meldt Vion.

Reden voor deze locatie zijn de korte transportafstanden en daarmee betere condities voor het dier in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. De nieuwbouw vergt een investering van €15 miljoen en zal werk bieden aan ongeveer 100 werknemers.

Verwerking van gangbaar en biologische rundvlees

Vion en de Waddenvleesgroep gaan de aanvoer van runderen verzorgen. De Waddenvleesgroep is onder meer bekend van het merk Waddenrund. Naast gangbaar wordt biologisch rundvlees verwerkt op de nieuwe locatie. Deze markt groeit en samen zijn Vion en Waddenvlees groep marktleider in dit segment. Vion denkt dat de nieuwe locatie bij uitstek geschikt is om te kunnen werken aan duurzame vleesconcepten als weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    Is de capaciteit genoeg als de melkprijs nog even zo blijft kunnen ze direct overuren draaien!

  • Kelholt

    Eerst 2 slachterijen kapot maken en dan een nieuwe bouwen van 15 miljoen en dat alles wordt uiteindelijk betaald van boerengeld

Of registreer je om te kunnen reageren.