Rundveehouderij

Nieuws 2225 x bekeken 6 reacties

Maatschappelijke druk op intensivering melkveehouderij

Een brede groep organisaties uit in een coalitie haar zorgen over de intensivering en groei van de melkveehouderij. Ze roepen staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, op te kiezen voor een grondgebonden melkveehouderij en dit vast te leggen in een nieuwe wet.

De coalitie bestaat uit Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, vogelbescherming Nederland, Landschappen NL, Natuur en Milieufederaties en Milieudefensie. Volgens de coalitie leidt ongebreidelde groei van de melkveehouderij tot ernstige problemen voor natuur en milieu. Zo staan er steeds minder koeien in de wei en de biodiversiteit op het platteland neemt af. Ook is het fosfaatplafond van 172,9 miljoen kilo al ruimschoots overschreden. De coalitie verwacht dat zonder ingrijpen, uitbreiding en intensivering onverminderd doorgaat.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  De verarming van ons zeewater gaat ook steeds verder door, waar ligt de missing link? Of is de landbouw toch niet de boosdoener maar slechts 'the patsy' zoals Lee Harvey Oswald riep bij zijn arrestatie. De regelgeving begint zich meer en meer op te stapelen, terwijl de NL-landbouw in de realiteit van de wereldmarkt staat. Consumenten willen alleen vakantie en goedkope smartphone-abonnementen, het milieu verkondigt men luidkeels met de mond, maar niet met de portemonnee. Leiderschap daaraan ontbeert het al jaren, het ministerie van Landbouw is weggemoffeld evenals de Produktschappen. Kortom de Landbouw in NL is klaar voor: The Kill! De bloedhonden van links likken zich al langs hun bekken. Alleen jammer dat ze veganist zijn geworden, dat bemoeilijkt de zaak. Maar principes zijn er voor hen slechts tot aan de rand van de eigen portemonnee en WD/NM/PVdD functioneren met alle plezier als huurmoordenaars. NL anno 2016 lijkt naief genoeg om haar eigen voedselvoorziening en kennis daarover af te maken.

 • timo

  Prachtig gesproken Zuperboer !!!! Helemaal mee eens !!

 • mtseshuis

  Ja Zuperboer, 100 punten! Heb het artikel mbt verarming van het zeewater ook gelezen, je zou zeggen de normen moeten maar weer flink omhoog óf het probleem kwam toch niet bij de landbouw weg...
  We (de NL landbouw en veehouderij) worden hier constructief om zeep geholpen en de genoemde huurmoordenaars gaan graag voorop in het benoemen van de, in hun ogen, "schuldigen"!

 • kleine boer

  Wat hoor je nog van zure regen .....

 • alco1

  Onze belangenbehartiger. Het LTO, is helaas de spreekpop van de overheid.

 • Farmer4life2

  Je moet denken in kringlopen. Natuurlijk heeft het rivier water invloed vanuit de veehouderij en daarmee fosfaat.

  Maar wat dacht je van het leeg vissen van de zee/oceaan. Vissen scheiden ook fosfaat uit.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.