Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

CDA Friesland ongerust over Dairy Campus

Leeuwarden - Uitspraken van manager Kees de Koning over de verliezen van de Dairy Campus hebben het CDA in Friesland ongerust gemaakt over de toekomst van het instituut. Het wil van het Friese college van Gedeputeerde Staten weten wat de verplichtingen zijn van Wageningen Universiteit tegenover de campus en de provincie.

Tot aan 2025 heeft de campus een budget van €40 miljoen beschikbaar. Naast de inkomsten uit het melkveebedrijf verdient de Dairy Campus ook aan onderzoek en onderwijs.

In een gesprek met het Financieele Dagblad noemde De Koning dat de Dairy Campus zeer waarschijnlijk afstevent op een verliesgevend jaar en dat er twee grote tegenvallers waren: de aangescherpte eisen van het PAS (Programma Aanpak Stikstof) en de lage melkprijs. De Koning concludeert dan ook: "Als ik elk jaar geld tekortkom, dan is het bij de raad van bestuur van de universiteit snel afgelopen."

Het CDA wil vanwege de financiële situatie weten of de in het verleden gemaakte afspraken in het gedrang komen. De provincie Friesland investeert fors in de Dairy Campus en daarbij zijn ook afspraken gemaakt over duurzame samenwerking.

Eén reactie

  • j.verstraten1

    Ja, tegenvallers waar we allemaal mee te maken hebben. Wij worden alleen niet gesponsord door de provincie.

Of registreer je om te kunnen reageren.