Premium
2025 lijkt de ingangsdatum voor het verhogen van de transportleeftijd. Advies is stierkalveren hetzelfde te voeren als fokkalveren. - Foto: Anne van der Woude RundveeAchtergrond

Hogere prijs op 28 dagen dekt kosten kalveren

Reacties

 1. In Duitsland ingevoerd ivm reistijd voor jonge kalveren, dit is in Nederland niet nodig. Bovendien is het qwa gezondheid van de kalveren echt niet beter, meer long problemen , dus meer antibiotica nodig.
  vele kalvermesters willen deze Duitse kalveren helemaal niet. Meer opstartproblemen.

 2. waarom moet die eeg er weer mee bemoeien????? kan de sector toch zelf wel. hebben ze al decennia gedaan…. vrijheid blijheid.. bij meer als 35 dagen oud zijn ze nu te oud….

 3. Je kunt heel leuk met een extra vergoeding voor arbeid rekenen, maar het probleem is dat die arbeid ‘s-morgens en ‘s-avonds simpelweg niet aanwezig is. We moeten absoluut af van deze onzin! Niet naar leeftijd kijken maar beter naar een minimum gewicht per kalf van bv 50 kg!

  1. 48 seconden per kalf je loopt je te barsten war?
   komt het knuffel gehalte niet ten goede.

 4. Er klopt natuurlijk helemaal niks aan die berekeningen. Ook aannames dat die oudere kalveren meer opbrengen is fout. De kalverprijs hangt meer af van het aanbod dan van het gewicht. Als alle kalveren 10 kg zwaarder zijn is die 55 kg straks gewoon de basisprijs. Hopelijk komt er een verbod op het vervoeren van kinderen onder de twee jaar in het openbaar vervoer. Dan gaat pas bij die deugers én die lieden die nu extra marge pakken de ogen open.

Beheer
WP Admin