Rundveehouderij

Nieuws 1774 x bekeken 2 reacties

Verbouwing Agrifirm-fabriek Drachten klaar

Drachten – De verbouwing en uitbreiding van de voerfabriek van Agrifirm in Drachten zijn klaar.

De productiecapaciteit van de fabriek is verhoogd van 220.000 naar 500.000 ton rundveevoer. Daarnaast is de fabriek voorzien van modernere apparatuur. Agrifirm besloot in de fabriek te investeren omdat mede door de afschaffing van de melkquotering de vraag naar rundveevoer toeneemt.

Recent nam Agrifirm de nieuwe maal- en menglijn in Drachten in gebruik. Eerder werden onder andere nieuwe persen en een nieuwe opslag en dosering voor mineralen en premixen in gebruik genomen. Agrifirm Feed verkoopt door de afschaffing van het melkquotum meer voer. Sectormanager Rundveehouderij Hendrik Arends zegt dat de eerste maanden na de afschaffing van het quotum zo'n 10 procent meer mengvoer is verkocht en de afzet van enkelvoudige voeders is toegenomen met circa 20 procent.

Laatste reacties

  • tinus888

    wat een visie ,dat ze het nog publiceren

  • JB14

    Even vergeten te vermelden dat ze hun rundveevoer fabriek in Utrecht in 2012 gesloten hadden.
    agrifirm vertelt wel vaker halve waarheden

Of registreer je om te kunnen reageren.