Rundveehouderij

Nieuws 10009 x bekeken 83 reacties

'Geen betalingsregeling superheffing'

Zoetermeer - De Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) gaat geen betalingsregeling opzetten voor melkveehouders die dit jaar een superheffing moeten betalen.

Het Europese comité voor gemeenschappelijke marktordening besloot eerder dit jaar dat lidstaten naar eigen inzicht de mogelijkheid hebben om melkproducenten de superheffing in drie termijnen van een jaar renteloos af te laten betalen aan de lidstaat. Staatssecretaris Dijksma heeft aangegeven hiervan geen gebruik te willen maken.

Geen gespreide betaling

De NZO gaat als gevolg van dit besluit dus geen gespreide betaling organiseren voor melkveehouders die het melkquotum hebben overschreden. De organisatie meent dat melkveehouders bekend waren met de superheffing en hebben daar als ondernemer rekening mee kunnen houden. Het organiseren van een betalingsregeling voor melkveehouders die het quotum hebben overschreden, zou geen recht doen aan de inzet van melkveehouders die overschrijding van hun quotum hebben voorkomen.

Hoge uitvoeringslasten

Een betalingsregeling voor de superheffing zou daarenboven gepaard gaan met hoge uitvoeringslasten die ook betaald moeten worden door melkveehouders die hun melkquotum niet hebben overschreden. Een dergelijke regeling geeft veel administratieve rompslomp en levert weinig op, omdat de superheffing uiteindelijk toch in z'n geheel betaald moet worden. Ook vanuit de Nederlandse zuivelsector zijn nog geen verzoeken geweest om de regeling voor Nederland in gebruik te nemen. De superheffing moet vóór 1 oktober 2015 voldaan zijn aan de Europese Unie.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Nederlaag LTO, en terecht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • dedukeofhazzert

  Gewoon lappen geen gemekker

 • Foxxy

  Tsjah, wie had anders verwacht !

  Omringende landen maken er dankbaar gebruik van !

 • Mozes

  @controleur #1, hoezo nederlaag LTO? LTO wilde dit ook helemaal niet. Pas toen andere landen er wel gebruik van maakten moest LTO voor goed fatsoen er ook wel achter gaan staan omdat ze anders van dezelfde boeren als @controleur het verwijt kregen dat ze zich niet inzetten voor het belang van de boeren. 

 • Mozes

  Afgelopen jaar is meerdere keren de mogelijkheid besproken om het quotum te verruimen. Het is iedere keer afgewezen omdat je niet 'tijdens het spel de regels kunt veranderen'. Dat zou ook grote juridische problemen geven. Een hard argument waar iedereen zich maar bij neer moest leggen. 
  Met de gespreide betaling waar in andere landen gebruik van wordt gemaakt worden wél de regels tijdens het spel veranderd. Goed dat Nederland daar niet aan mee doet. 

 • hooghoes

  Heel goed sharon voet bij stuk houden 

 • Venstra

  Ja de mensen die netjes geleast hebben, hebben ook al lang betaald!!

 • hansvanbergen

  Volkomen belachelijke argmenten. Wij worden als Nederlandse veehouders weer met hogere lasten opgezadeld. Ten eerste de kosten. Die zijn zeer beperkt en kunnen afgewenteld worden op de veehouders die er gebruik van willen maken. Ten 2e oneerlijk. Bijna alle melkveehouders hebben er overheengemolken en zouden er gebruik van gemaakt hebben. Slechts een zeer kleine groep heeft ondergemolken en die hebben er verder geen schade van. Vaak al verleasers.  Aangezien er veel te weinig melkquotum was viel er ook weinig te plannen. Van de superheffings mell zijn ondertussen wel alle lasten als btw en pz heffing ingehouden.

 • japke33

  Hier kan ik alleen maar mee eens zijn. Dit wisten ze van te voren, dus nu niet lopen klagen. Dan maar naar de bank om een lening.....

 • hansvanbergen

  Volkomen belachelijke argmenten. Wij worden als Nederlandse veehouders weer met hogere lasten opgezadeld. Ten eerste de kosten. Die zijn zeer beperkt en kunnen afgewenteld worden op de veehouders die er gebruik van willen maken. Ten 2e oneerlijk. Bijna alle melkveehouders hebben er overheengemolken en zouden er gebruik van gemaakt hebben. Slechts een zeer kleine groep heeft ondergemolken en die hebben er verder geen schade van. Vaak al verleasers.  Aangezien er veel te weinig melkquotum was viel er ook weinig te plannen. Van de superheffings mell zijn ondertussen wel alle lasten als btw en pz heffing ingehouden.

 • Peltjes

  Te veel koeien zul je bedoelen. Slachterrijen kunnen het aanbod momenteel niet aan. 

 • lepercheron 46

  #10, Er zijn veel veehouders die er netjes onder gebleven zijn zo als het hoort, daarom moeten de zondaars niet beloont worden,
  # 11 Te veel koeien? om deze tijd van het jaar is het altijd slecht met de handel,
  Vouwen blood, handel dood.

 • samaja

  ja regels zijn regels niet janken betalen,maar wel schik gehad

 • peter1960

  geen medelijden mee wie zijn kont verbrandt moet op de blaren zitten

 • Frans-Jan

  Ik ben het in deze met Hans van B eens. Snap ook de reactie's tegen niet, komt over als misgunnen.....

 • kiepel

  De superheffingbetalers zijn de voornaamste oorzaak van het fosfaatplafond debacle.
  Hatns van bergen en consorten, verwacht van mij geen medelijden.

 • Ishtar

  Staatssecretaris moet de superheffin die boeren moeten betalen verdubbelen als boete.
  Immers mooie afspiegeling van anticiperend gedrag.

 • puinhoop

  We krijgen er nooit wat van terug dat we zo braaf zijn richting Brussel, de meeste reacties hier boven zijn dan ook kortzichtig en egoistisch. Ik schaam me bijna dat ik een nederlandse boer ben. Blijkbaar kent iedereen alle individuele situaties. Er zijn namelijk ook boeren die jaren voor niets onder de koeien gekropen zijn en superheffing en/of leasemelk betaald hebben, in de hoop dat ze in 2015 eindelijk (omdat ze geen quotum konden betalen) op een normale manier kunnen boeren. dan zou een gespreide betaling toch een mooi begin wezen, of is zoiets bij iemand nog niet opgekomen? Want als je ruim 1000 euro per koe superheffing moet betalen moet je toch bijna overgeven van de meeste van bovenstaande reacties. Dan denk ik: er zijn veel mensen met dieren, maar weinig boeren!!!!!

 • tinus888

  Ja fransjan als jij ff borg gaat staan voor degene die meer als een maandje melkgeld moeten betalen heb jij mijn zegen

 • zon

  #18,degenen die 1000 euro superheffing moeten betalen per koe wisten dat van te voren,als je dat weet en je vindt dat teveel geld dan moet je er niet aan beginnen.

 • puinhoop

  Ja, ZON dat is pas anticiperend gedrag: Nergens aan beginnen!!!!!!!

 • Foxxy

  Ik vindt de hele discussie maar 2-spalt ! Iedereen doet er aan mee!  Tegen elkaar opgezet!  Chapeau Sharon! 

  Feit blijft,  Vanuit Brussel wordt dit toegestaan,  en (weer) besluit Nederland anders dan omringende landen! 

 • tikka


  Degene die eroverheen gemolken hebben worden al beloont met extra fosfaatrechten, dus moeten ze stoppen met hun geklaag vind ik. Daarbij de rente is niet zo hoog dus wat zou netto, netto nu de erkelijke besparing zijn.

 • Koen Franken

  En altijd maar weer de schuld bij een ander zoeken ,  daar is de melkveehouderij wel koploper in .

 • massan

  HET HUILEN STAAT ME NADER DAN HET LACHEN!!!
  Als ik bovenstaande reacties lees, vraag ik me af waar we mee bezig zijn. Collegaboeren maken elkaar zwart en niemand wordt iets gegund.
  BEDANKT SHARON DIJKSMA!!!
  Waar ben je toch mee bezig met al je onzinnige regelgeving.

 • cornelis 22

  Wat een afgunst  om je te schamen ,als ik de reacties lees ziijn er een heleboel die elkaar het failliesement gunnnen. En saamhorig dat we op het platteland zijn of moet het achterbaks, bekrompen en gemeen heten?

 • joannes

  De saamhorigheid is juist het probleem @cornelis22. Jaren zijn boeren voorgehouden dat wanneer ze samen optrekken in opleiding, toelevering, politiek, export, enz dat ze dan de sterkste zouden worden en hun toekomst daarmee veilig konden stellen. Het heeft véél te lang goed gewerkt. Zo lang dat de bedrijven de efficiënste geworden zijn en zandgronden productiegebieden! Maar...... nu niemand zich meer verantwoordelijk voelt voor die inmiddels volwassen exportsector, worden er door de rest van NL hele hoge hindernissen op geworpen. Gewoon omdat ze zichzelf aanpraten dat ze er meer last dan gemak van hebben. Medelijden is het laatste waar je op kan rekenen wanneer boeren zich in steeds grotere bedrijven als armlastig presenteren. Vandaar ook het succes van die linkse millieu beweging. Indirect is het terug claimen van rechten over landerijen die hun Natuur noemen.   

 • zon

  Samenhorigheid is ver te zoeken,eerst werden de melkveebedrijven vaak bevoordeeld ten koste van de andere sectoren(vaak de intensieve veehouderij).
  Bij die sectoren hoef je al helemaal niet aan te kloppen voor begrip voor de melkveehouders.
  Nu is de situatie zo dat er in de melkveehouderij onderling bevoordeeld of benadeeld wordt.
  Velen die onterecht benadeeld worden zullen terecht kwaad zijn en ook terecht afgunst hebben op degenen die ervan profiteren.

   

 • Foxxy

  Lol, het blijft een giller! 

  Straks gaan ze 135 miljoen superheffing verdelen onder de boeren, en dan hoor je geen 1 onderschrijder roepen , dat hoef ik niet ! Heb ik ook niet aan meebetaald 

  Mensen , het is een zorgen-jaar ! Wordt het beter als wij onderling elkaar het licht niet in de ogen gunnen? 

  Of zou het misschien eens tijd worden om met elkaar van gedachten te wisselen over hoe we en een betere melkprijs genereren (iedereen baat bij)  en vanuit de regelgeving een lasten-vermindering krijgen! 
  (ook iedereen baat bij) 

  Onttrek 120 kg fosfaat uit een perceel grasland,  bemest slechts 80 terug , en we zitten vanzelf allemaal in hetzelfde schuitje !

 • Foxxy

  Goed TEGEN elkaar op laten stoken !

  Wordt vanzelf alles beter !

  Afgunst ... BAH 

 • hansvanbergen

  @Iepcheron. Nee!! Er zijn bijna geen boeren die er onder of erop gemolken hebben. want waar anders komt die 135 miljoen vandaan?
  @Puinhoop fijn dat je het met me eens bent. Ik ben ongeveer 1 jaar geleden begonnen met schrijven over superheffing betalen in 3 jaar. Of 5 jaar stelde ik aanvankelijk ook nog voor. Hoeveel boeren hebben positief gereageerd? Hoevelen hebben mij gebeld og gemaild Hans wat een goed plan! Precies 0. En ja nou is het te laat dus.  In andere landen profiteerd men wel en betaald menstraks als de melkprijs weer is aangetrokken mooi de laatste superheffing en wij bloeden nu nu de melk niks opbrengt. Dat zag je natuurlijk al van ver aan komen dat het zo zou gaan lopen. Zeker toen een jaar geleden de Rusland boycot ook nog kwam. Dus ja hoe dom wil je het hebben??

 • hansvanbergen

  En natuurlijk heb ik ook veel liever dat ze de superheffing gewoon terug geven. Alleen dat zie ik niet gebeuren. Dat verdwijnt dan in een potje natuurontwikkeling. daar wordt eerst jaren over vergaderd en ontwerpers werpen zich erop en dan is er ergens een superheffings bos. Of het wordt gebruikt ter promotie van melk of van het imago. Maw de 135 miljoen verdwijnt in de zakken van bestuurders/sdviseurs/reclame bureaus/ John de Mol. En wij zien nooit never of te nimmer ooit 1 stuiver.

 • lammetje

  Hans van Bergen  als 0 boeren jouw gebeld of gemaild hebben weet je toch wel dat het geen goed/ belachelijk idee is lijkt mij

 • boercees

  @ hans van bergen . Ik ken nog zat boeren die netjes rond hun quotum hebben gemolken , heb zelf ook ongeveer 0,3 % teveel geleverd en dan mag ik zeker ook mee gaan betalen aan de kosten ! Aangezien je je eigen nogal druk maakt over de gespreide betaling ben ik wel benieuwd hoeveel je overheen hebt gemolken . Zal vast wel meer zijn dan een procentje ;-)

 • hansvanbergen

  @Lammetje. Het plan is zelfs zo goed dat men het zich ook in Duitsland Ierland Frankrijk etc bedacht heeft en ook de EU. Daar heeft men het plan door de EU commisie geloodst en aangenomen.  De bal lag dus niet op de stip maar lag tegen de doellijn aan en de Nederlandse melkveehouders hoefden em der alleen maar in de blazen. Maar zelfs daarin zijn ze nog gefaald!
  @boercees misschien moet je eens verder kijken als je keukenraam en je familie. Kijk gewoon naar de cijfers. 135 mljoen das ruim 8000per veehouder. Dus bijna iedereen. Dat jij menden kent die op of rond het quotum zaten is dus heel bijzonder

  De kosten kunnen natuurlijk gedragen worden door de overschrijders. dat is bijna iedereen. Ook diegene die maar 2000 euro hoeven te betalen kiezen dan natuurlijk voor spreiden.

 • Mozes

  De rente is zo laag dat gespreide betaling meer aan administratie kost dan dat het aan rente oplevert. Brood haal je bij de bakker, geld bij de bank! 

 • rub2

  Achteraf gezien kan een beetje superheffing betalen over 2014 nog wel goed uit pakjen zelfs. Beetje meer koeien in de stal, deze krijg je er in ieder geval voor je fosfaatrechten weer bij. Stel 10 koeien teveel gemolken: 100000 kg, is 28 d superheffing. Hiervoor heb je ook nog een melkprijs van 43 cent gebeurd. Wat gaan deze 10 koeien extra aan fosfaat rechten kosten in 2016 als deze überhaupt te bemachtigen vallen? 5 d. Per koe is te weinig denk ik. Dan ben je dat superheffing betalen snel vergeten....... 

  Met andere woorden wederom wordt de idiote groeier die niet onderbouwd en als een kip zonder kop heeft gemolken afgelopen jaar en de rekendoos links heeft laten liggen weer in het voordeel getrokken. 

  Ik heb in de casino's nooit veel geluk gehad en wil mijn bedrijf ook niet op rood of zwart zetten maar  te veel voorzichtigheid en te maatschappelijk denken wordt zeker niet beloond.

  Buiten de superheffing van 28 cent hou je toch nog 15 cent over.  Wie weet is dat het vooruitzicht op de melkprijs komen jaren, kunnen we er vast aan wennen.

 • hansvanbergen

  Bijksma had over dat de regeling tonnen zou kosten. Stel 3 ton 15.000 deelnemers. Is dus 20 euro per deelnemer. Dus wat doet een ondernemer die 3000 euro moet betalen? Precies die spreid en betaald die 2 tientjes. Zo zie je dus Mozes jouw mening en die van je collega continu afkrakers is gebasseerd op
  1 Onwetendheid
  2 Jaloezie

  De Europese regeling om superheffing te spreiden over 3 jaar komt voort uit het feit dat men de door de EU gecreeerde harde landing wil verzachten. Dat doet nu ook heel europa. Behalve Nederland dus.

 • eg wel

  Heb bewust flink over mijn quotum heen gemolken, en heb over de maand juni de helft van mijn melkgeld niet gekregen, volgende maand nog een beetje.
  Het was een gok, vind het niet meer dan terecht dat ik betaal, hoe graag ik het ook gehouden had. De reacties van de boeren die onder het quotum zijn gebleven hebben niets met jaloezie of afgunst te maken wel met onrechtvaardigheid. Overschreiders kenden het risico, het is balen maar je moet gewoon betalen.!

 • eg wel

  Voor mijn teveel geleverde melk heb ik nog een goede prijs ontvangen,
  en mochten de fosfaat rechten doorgaan zit ik ook goed. Zo word de superheffing een supertoeslag.

 • DJ-D

  Hoeveel is straks per kg  de heffing per te veel geproduceerde fosfaat? Is er al iets over bekend.

 • hansvanbergen

  Als je eg wel boer zou zijn geweest zou je geweten hebben dat sh in oktober betaald wordt dus in september/augustus ingehouden wordt. En niet in juni. Of je moet nog een paar maanden door. Als je slim was geweest had je wel geleasd. Maw je bent ws gewoon een milieu aktvist, 1 van de vele, die op sites probeert de publieke opnie bij te sturen. Als je serieus echt een boer bent dan vind ik het serieus intriest dat je de tijd en de moeite neemt om zo'n plan af te kraken. EN als je boer bent dan zit je hoe dan ook in de problemen want anders HAD je wel geleasd. Maar goed je reageert niet voor niets anoniem.  Een ondernemers was voor het plan geweest en had weer kansen gezien. Maar jij ziet helemaal niets.

 • eg wel

  @hans van bergen.
  Dank voor je reactie.
  Je bent helderziend.
  Kan me niet voorstellen dat ik de enigste ben die in juni betaald.

 • gjcamps

  Boeren zien elkaar als concurrenten en niet meer als collega's. De NL overheid trekt toch aan het langste eind, ze koesteren niet de agro sectoren zoals in andere EU landen maar zuigen ze leeg en als dat niet meer kan spugen ze ze uit als milieu crimineel of dierenbeul. Ben slimmer en probeer samen te werken. Een uitstel van betaling is toch altijd beter dan direct afrekenen liquiditeit is toch handig. Dat Den Haag hier niet voor zou zijn was wel te bedenken, ze willen liever minder als meer koeien........doet me trouwens denken aan Geert W...

 • Koen Franken

  @ greetjeduitman1 , dit laat je wel , bij de varkens en pluimveesector zitten flinke boetes op , en niet alleen een boete , word ook nog eens gezien als een economisch delict .

 • hansvanbergen

  Nou eg wel ik ben in zoverre helderziende dat ik, vorig jaar al, in mijn  glazen bol zag dat als je de waarheid zou spreken jij dus in ieder geval 2 maanden geen tot weinig facturen gaat betalen en dat jij de pias hangt uit te hangen op kosten van jouw leveranciers en dienst verleners!! En dan moet de herfst met alle kosten daarbij nog komen!! En dan issut gelukkig december en dan de steenrijke succesvolle eg wel zijn handje gaan ophouden bij de EU.

 • Mozes

  Misschien is @eg wel een zeer extensieve boer die veel mest heeft aangevoerd van intensieve boer @Hans van Bergen en daar zoveel geld voor heeft gebeurd dat hij daar de superheffing vroegtijdig van kan betalen. @Hans van Bergen betaalt op deze manier niet alleen zijn eigen superheffing maar via de mest ook die van @eg wel. Ik kan mij dan ook wel voorstellen dat @eg wel geen betalingsregeling nodig heeft en @Hans van Bergen wel. 

 • rub2

  Volgens mij heeft superheffing betalen per maand met hoogte van het betreffende bedrag te maken hans. Hoe hoger het bedrag hoe meer maanden gespreid. Er zijn veehouders waar al in februari ingehouden werd.  

  Maar betaal vooral lekker de lease dan was je m in januari al kwijt voor bijna het zelfde geld..... het blijft heel simpel hans en voor de rest van de veehouders op dit forum, geld kan je maar 1 keer uit geven.  

 • eg wel

  Voer geen mest aan, klein beetje af.
  Mijn leveranciers krijgen op tijd betaald.
  En niet onbelangrijk ik betaal mijn boetes.
  Hans je hebt een troebele glazenbol.
  Je schreeuwt van alles, zonder feiten te kennen

 • landboer


  Er zullen niet veel ondernemers zijn die over 3000 euro 3 jaar willen doen Hans van Bergen!

 • hansvanbergen

  Dat zijn dat hele domme 'ondernemers' Landboer want ik denk namelijk heel erg zeker te weten dat namelijk IEDEREEN dan zou kiezen voor betalen in 3 jaar. @ cEg wel superheffing betalen is al meer dan 30 jaar in oktober. Precies zoals voorgaande sprkerer zegt als er al eerder wordt ingehouden dan moet je gewoon veel meer betalen. Daar loopt juw verhaal dus mis eg wel. En als jij MAKKELIJK iedereen kunt betalen had je veel beter kunnen leasen anderhalf jaar geleden. Je verhaal hapert ook hier. 
  Op dit moment profiteren tienduizenden europese melkveehouderij gezinnen van de regeling.  OOk hun leveranciers. Melkveehouders die willen uitbreiden kunnen grotere machines kopen. Hier is de JD dealer definitief failliet. Ik hoop dat de melkveehouders die straks nog weer veel verder moeten rijden naar hun dealer de hele weg aan mij denken.  Dat bedrijf had enorm geinvesteerd en bij het het einde van d equotering daar mooi revenuen van kunnen hebben.
  @ Eg wel ik ben heel tevreden over het plan en de positieve effecten voor de europese boeren. Wat wil jij eigenlijk bereiken met jouw verhalen? Wie wordt daar beter van??

 • kleine boer

  Hans zit een beetje in de stress heeft gezien dat zijn buurman met de helft van de koeien wel gewoon een nieuwe haspel kan kopen en betalen....

 • rub2

  Jee hans, je was toch ook een boeren blogger? Gevalletje vekeerde been uit bed of is de bank bij je op bezoek geweest? Beetje discussie is prima lijkt me, ik ken je niet maar stel me een heet hoofd achter het toetsenbord voor op dit moment, ga ff lekker naar buiten, schep een luchtje het is een mooie avond en morgen weer met het goede been beginnen. Er komen best wel weer betere tijden. Even een jaartje of 5 geduld hebben. 

 • Matt

  Ik wil die heffing wel voor je betalen Hans,in ruil voor de fosfaatrechten die je
  er mee binnen hebt gehaald.
  tik ik zo in 1 keer af geen enkel probleem.

 • farmer4life1

  Het feit blijft, als Den Haag duidelijke regelgeving had gemaakt. Dan was uiteindelijk niemand de sigaar. Hier zijn uiteindelijk alleen verliezers. 

  Wij moeten opstaan samen met de intensieve veehouderij om minder regelgeving te krijgen. 
  Ik wil best een fosfaat productie... Maar daarmee ook een goede prijs/ lage kostprijs. 

  We verhogen alleen onze kostprijs ten opzichte van de wereldprijs..

 • eg wel

  Beste Hans,

  Je hebt me inmiddels uitgemaakt voor:
  geen boer
  milieu aktivist
  wanbetaler
  en ik ben ook geen ondernemer

  Het enigste wat ik wil zeggen is dat ik het niet meer dan normaal vind dat iik de supperheffing betaal(ingehouden wordt )omdat
  a.het niet eerlijk is tegenover de collegaboeren die zich wel aan het quotum   hebben gehouden.
  b.ik +/- 40 cent heb ontvangen en nu een heffing van +/_ 28 cent betaal.
  c.door de extra melk en dus koeien ik fosfaat rechten heb toebedeeld gekregen(even afwachten).
  d ik dit van te voren wist.

  Zal morgen wel even bellen over hoe het zit met het inhouden in juni • hansvanbergen

  We zijn als NL melkveehouderijn behoorlijk getroffen door de fosfaat wetgeving. En net als met de superheffing is iedereen getroffen. Overgang van melkveehouderijwetten hebben vergaande consquenties. Bij de invoering van de superheffing waren er tal van flankerende regelgevingen. Zo was er een beeindigingsregeling voor loonwerkers en veehandelaren. Deze laatse beroepsgroerpm is die klap nooit meer teboven gekomen. Jonge veehandelaren zijn  er nauwelijks nog ooit gekomen.
  In Europa en in de wereld staan we door de fosfaat regels op afstand. En nu staan we ook nog eens op afstand door dat wij als enige land niet mee doen aan de spreiding.

 • hansvanbergen

  De sofamelkers /verleasres hebben de hele winter keihard geknokt om het idee tegen te houden en zo hun lease centjes veilig te stellen.  Toen kwam de fosfaat jaloezie. Die 3 boeren die ondergemolken hadden maw de verleasers waren nu weer jaloers omdat ze rechten menen te missen. Maar nu is er totaal geen enkel argument meer om niet mee te doen. Sterker nog we doen niet mee. EN TOCH zijn er nog mensen die gewoon de moeite nemen om nog maar eens negatief te reageren. Ik ben dan gewoon benieuwd Waarom??

 • Mozes

  Omdat het zo leuk is om jou op te porren. 

 • Matt

  Je hebt gewoon een slimme zet gedaan,wees nou eens gewoon blij en tik dat bedrag gewoon af.
  ik moet straks waarschijnlijk,rechten bijkopen om dat ik afgeroomd wordt door
  jouw slimme handelen.
  daar kan ik ook geen 3 jaar overdoen.
  verder kan je onrecht en jaloezie,niet uit elkaar houden.

 • rub2

  De enige  reden dat dijksma niet gespreid wil laten betalen is om de snelle groeier een beetje liquiditeit af te nemen zodat groei even op zich laat wachten. Zo kan ze kan zeggen: kijk die Amvb werkt toch wel aardig, de veehouders gaan niet meer vee houden. 

  Het is dus om haar eigen kop nog een beetje te redden, maar helaas slaat ze de spijker elke keer mis, uiteindelijk is de hard groeiende, niet grondgebonden en niet beweidende veehouder spekkoper.  Ik hoop dat ze tijdens het zomer reces een beetje forums van boeren volgt, misschien dat er dan nog wat kennis en beleving blijft hangen, alleen maar varen op je beleidsmedewerkers maakt je niet geloofwaardig in de sector, er moet een basiskennis en vooral ondernemersbloed in zitten. 


  Antwoord op hans: toen het voorstel kwam wist ik het al gelijk, dat gaat m niet worden.... dan maar beetje sparen, je boos maken heeft gern zin, rustig wachten tot de volgende staatssecretaris aan bod kom. Co verdaas? Hij dacht iig in winst! 

 • hansvanbergen


  In andere europese landen had men kunnen leasen voor een paar cen per liter maar men koos ervoor om 27.82 cent superheffing te betalen Daar betaald men nu dus 3 x 7.8 cent. In Nederland kostte de leasemelk aanvankelijk nog 24 cent. De regeling is dus eigenlijk puur op de NL situatie geent. Die 135 miljoen wordt de grootste schade sinds de droogte van 1976, de watersnoodramp van 1953 en de 2 e wereldoorlogIn al die gevallen is de overheid met een regeling gekomen om de boeren tegemoet te treden.  Nu ook alleen nu wijzen jullie het af.  Onwetendheid en jaloezie. Dat zijn de redenen.  Vergelijkbare blunder als de fusie met dmk. Gaan alle voorstanders van de fusie tussen dmk en doc nu een collecte houden om de gedupeerde doc boeren tegemoet te treden?

 • farmer4life1

  Hans, ik weet niet hoeveel jij moet betalen... Maar wij 125 duizend euries. Wij bijten ook op een houtje. Maar betaald is betaald. Het loopt ons dan ook niet meer achter. Iedereen maakt keuzes. Wij hebben de stal vol en daarmee rechten. Anderen hebben rustig aan gedaan en in 2013 en 2014 serieus veel geld verdiend. Dat is ondernemersschap en dat Nederland zo achterlijk is en niets over heeft voor de boeren, komt zowel hier naar voren.. (met voor en tegen standers) maar ook  op andere onderwerpen. Waar zij wel in meedelen. uiteindelijk gaan we met z'n allen het zelfde schuitje in als de varkenshouderij...

 • kleine boer

  Hans, Krijg jij al je rekeningen in 3e het  is gewoon eigenschuld niks meer of minder.   Gezeik altijd zelfde over paar weeken begint het weer over de uitrijperiode verlengen of niet

 • H.Grotenhuis1


  <em>@</em>hansvanbergen

  trekken aan een dood paard is weinig effectief, steek liever je energie in zaken die je wel kunt beinvloeden.

 • eg wel

  @Hans,
  ik heb zojuist gebeld met de melkfabriek over het tijdstip van het betalen van de heffing.
  Tussen de 5 en 10% overschreiding (ik zit op 5.7%)word er in jui gestart met het innen van de heffing. Bij meer dan 10 % overschreiding word er gestart in mei.
  (verschilt per fabriek)
  Dat je het niet met mijn zienswijze over het betalen van de heffing eens bent vind ik geen probleem, ieder zijn mening daar is dit forum voor bedoeld.
  Echter je verwijten en verdachtmakingen zonder de feiten te kennen vind ik een kwalijke zaak, met name voor iemand die een blog schrijft.

 • vink


  mozes #36: ik heb nog nooit een bakker gezien waar je je brood terug moet brengen.....

 • hansvanbergen

  @Vink ik heb al in geen jaren meer een bakker gezien want die beroepsgroep is de nek omgedraaid. @Groothuis ik ben er bijna klaar mee. Tis ook niet trekken aan een dood paard. Europa wijd profiteren boerengezinnen van de regeling @Farmer4life goh. Als je een gemiddelde boer bent dan eb je dus al ongeveer een jaar geen inkomen meer. Hoe doe je dat dan? Waar eten jullie van? En de koeien waar eten die van? En nooit eens bedacht goh misschien moet ik Hans eens ondersteunen met zijn plan? Liever gezellig met de andere reageerders meeroepen?
  Ik ben tijdens deze discussie eens iemand tegengekomen die vanuit zijn caravan waar hij met zijn gezin woont dat ik toevallig weet, niet dat daar overigens iets mis mee is, ook roept dat hij ookk veel liever meteen betaald dan gespreid.  Gister JD verkoper hier geweest. 80% van hun verkopen (1 van de groots van NL) is lease. En dan savonds de computer aan zetten en roepen dat men meteen wil aftikken.

 • hansvanbergen

  En als de Franse boeren samen met LTO winnen? En we hoeven helemaal geen SH te betalen? Wat doen jullie dan? Gaan jullie dan bij Pauw en Umberto Tam zitten en EISEN jullie dat je WEL SH willen betalen? Of gaan juulie ook de snelweg blokkeren?
  @Eg Wel zo zie je dus dat bv Campina nu omgeturnd is in een belasting kantoor. Die moeten  120 miljoen innen van hun leden!! Wat denk je van doc dmk? Die moeten uitpuzzelen hoe hard de melkprijs zakt en hoeneer ze moeten beginnen met innen. En die hebben nieuwe leden die al meer dan een jaar helemaal geen melkgeld hebben gebeurd. Is daar helemaal geen mededogen mee? Moeten die hun rechten verkopen? Die ze gewoon ook keihard nodig hebben? Goed zo jongens. Jullie maken de wereld beter!

 • kleine boer

  @hans hij hu wa een jd dealer bij jou geweest ? En die heb je ook even uit gelegt
  dat ie nog geen kopje koffie krijgt bij jou want dat is te duur of moet hij dat kopje afrekenen bij jou? Volgens mij heb je last van de zon gekregen je klaagt er nog al op los ga 4 daagse kijken dagje ipv da gezeur . Leuk voor degene die zich netjes aan de superheffing hebben gehouden ik neem aan dat die nog 25 ct de ltr krijgen van bv 25% van hun quotum en dat in 3 jaar uitbetalen...

 • eg wel

  @hans,
  Je laat het overkomen alsof de niet betalers het de betalers niet gunnen,
  Zoals ik eerder al heb geschreven gaat het over het rechtsvaardigheid gevoel.
  Het kan niet zo zijn dat als je bewust de regels overtreedt je de bijbehorende boete niet of later hoeft te betalen. Elk voordeel die de overschrijders krijgen voelt onrechtvaardig voor de niet overschrijder. Zeker nu de fosfaat rechten gekoppeld zijn aan het aantal koeien in 2014.

 • hansvanbergen

  Denkfout Je mocht netzoveel melk leveren als je wilde der is ok geen boete alleen een heffing. Jij moet dus zeg maar 10 a 20 duizend euro betalen. Leasen kon je niet dus je zit al behoorlijk klem en nu wil je serieus beweren dat je liever 1 keer 10 a 20 betaald dan 3x 3a 7000. Nee logisch. Dat maakt een aannemelijke indruk. @kleine niemand heeft zich netjes aan de sh gehouden iedereen heeft eroverheen gemolken. Ja en eergister was de Fendt dealer er. Over crisis gesproken die mensen weten dus van ellende niet wat ze moeten doen.

 • kleine boer

  @hans dan ben ik de enige die er onder is gebleven .....ik geloof er dus niks van zijn er veel meer die zich er netjes aan hebben gehouden.

 • hansvanbergen

  Die zullen er zeker meer zijn. Alleen passen die allemaal makkelijk in het voetbal stadion van vv De Zwaluw in Oeffelt. Anders komen we nooit aan die 135 miljoen.Maar President Hollande van Frankrijk heeft al allerlei toezeggingen gedaan aan de Franse boeren. Dat zal hij nimmer doen zonder ruggespraak met Merkel. Immers hij mag de franse boeren niet vootrekken. Dus het ziet er naar uit dat de superheffing 2014/2015 wordt kwijtgescholden. Wat lto of Dijksma daar ook van vind.

 • kleine boer

  @hans vind wel mooi de superheffing wil je in 3 jaar betalen en lease van een trekker ( vaak in 3 jaar) vind je schandalig je praat je zelf steeds meer tegen. Ook supperheffings bedrag heb je zo bij elkaar als je zoals hierboven een ton boete heb je niet veel boeren nodig

 • A1967

  Hypocriet van sommige om te schrijven dat ze zich netjes aan de quotering hebben gehouden. Ondernemers doen niks anders dan berekenen of het rendabel is om er over te melken of niet, diegenen die verkeerd gegokt hebben, wat dat dan ook moge zijn , moeten niet zeuren en gewoon weer aan het werk.

 • eg wel

  Hans,
  Als 9000 boeren 15000 euro heffing betalen zijn we er al.
  M.a.w. het zou zo maar kunnen dat de helft van de boeren op of onder het quotum zit.

 • Fermer

  @hansvanbergen, ik had je allang op het item over de interventie verwacht. Jij was één van de eersten die door hadden dat de wereld om melk zat te springen. Nu komt de melkprijs wereldwijd alleen nog maar in de buurt van het niveau waarop ook armere mensen melk(producten) kunnen kopen, nu gaat de EU interventie toepassen. Jij zou de man zijn om iedereen te mobiliseren dit te voorkomen zodat de prijs en het aanbod de goede richting in blijft gaan.

 • tinus888

  ja hans help die mensen,weg met de interventie

 • kleine boer

  sst hans zit aan de koffie met zetor dealer deze keer.....

 • eg wel

  Nee, balarus en de koffie is verdunt, met extra melk(had nog emmertje staan)

 • Mfb

  Diegene die superheffing moet betalen heeft de omzet van de melk toch ook gehad? Dan moet je de superheffing dus ook kunnen betalen. Is dat niet het geval dan ben je dom bezig geweest

 • Zuperboer

  @Mfb: Noem mij eens 1 beroepsgroep waar dan ook ter wereld die fluitend z'n twaalfde maand OMZET en dan bedoel ik nog niet eens marge, terugbetaalt. Denk daar eens goed over na. De meesten in onze samenleving zijn gewend aan een 13e maand voor 38 uur ARBO gecontroleerd beeldschermstaren. En wat voegen die feitelijk toe aan onze samenleving. Geef ze een bats in handen en ze zullen je glazig aanstaren. Ik ben het met iedereen eens dat SH een bekend gegeven is, maar het blijft een vreemde heffing terwijl goed ingelichte mensen weten dat de wereldmarkt voor melk al sinds 2007 geldt ook voor Europa. Het is en blijft politiek onvermogen dat de heffing niet met onmiddellijke ingang toen is afgeschaft. Dat is trouwens de rode draad in de EU-politiek: ONVERMOGEN door gebrek aan LEIDERSCHAP. Je hoort mij niet klagen over het betalen van SH, want ook wij hebben de stal al 2 jaar vol mk en komen zo aan onze fosfaatrechten, maar ik kan iedereen hier verzekeren dat in bv.  de USA men op dit moment de zgn. BUFFER van 2013/2014 veel beter aan het besteden is bv. door stalrenovatie en nieuwbouw van stallen ipv het betalen van Superheffing. SH is een zegen voor NZl, USA enz. enz. gebleken, en een molensteen voor de EU-melkveehouders.

Laad alle reacties (79)

Of registreer je om te kunnen reageren.