Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Copa wil vroegere uitbetaling EU-gelden

Brussel – De Europese boerenorganisatie Copa Cogeca pleit voor een eerdere uitbetaling van de Europese landbouwsubsidies. De organisatie pleit voor betaling voor 1 december, om melkveehouders die in problemen komen door de huidige melkprijs tegemoet te komen.

Copa Cogeca deed bij de Europese Commissie al eerder oproepen voor extra steun voor de melkveehouderij. Volgens melkvee-voorman Mansel Raymond van Copa worstelen 750.000 melkveehouders in de EU met hun marges en financiering. "In veel landen is de melkprijs onder de kostprijs", aldus Raymond. De organisatie pleit er ook voor om de betaalde superheffing tijdens de zuivelquotering ten goede te laten komen aan de zuivelsector.

Eurocommissaris Phil Hogan (landbouw) wil de zuivelsector tot nu toe niet tegemoet komen. Er is volgens hem geen sprake van crisis, waardoor de inzet van crisismaatregelen niet nodig is.

Of het verzoek van Copa voor eerdere uitbetaling van de Europese landbouwsubsidies realistisch is, nu boeren een maand langer de tijd kregen om de gecombineerde opgave in te dienen.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Volgens mij kun je in frankrijk in augustus al een voorschot krijgen. Is ook normaal bij een negatieve rente :)

 • Zents beheer

  Wat een beschamende club van steuntrekkers.

 • tonny60

  Helemaal mee eens plato
  eerst vragen om afschaffing melkquotum en twee maanden later om steun vragen

 • Ishtar

  Bizar, net 3 maand quotum er af, en nu al klagen?
  Ze hebben er 10 jaar over kunnen nadenken, en 100 plannen kunnen maken.
  Ik zie soms op deze site dat boeren de politiek de schuld geven, waarom?
  De politiek is namelijk, al het advies van nzo/lto/zlto in overleg met vvd/cda/sgp, wat samen elke beslissing maakt.
  Bij klachten moet je daar zijn, en aub ga niet vragen om steun van belastinggeld van andere hardwerkende Nederlanders.
  Los aub je eigen problemen op, en dat begint dus bij als je klachten hebt, dat bij de juiste bestuurders neer te leggen.
  Schadeclaims kun je ook prima kwijt bij NZO/lto/zlto of pluk de sgp en cda en vvd volledig leeg als partij, immers hun politieke personen
  hebben dit beleid gemaakt en gewild.
  Velen hebben gewaarschuwd.......... maar ja dikbetaalde bestuurders, die zich jaarlijks volproppen met vlees op een bbg in denhaag, maar niet
  eens een plan B hebben?
  En de boer is weer de dupe van zijn falende bestuurders, en dupe van populistische politieke figuren van cda en vvd en sgp ==> waar ze
  ook nog op stemmen.........
  Wordt wakker!!!

 • piggy


  Ik snap er niets van 2014 blijkt een top jaar geweest te zijn en nu lopen ze al te klagen we zijn net een half jaar verder zeg Wordt ondernemer zorg dat je een buffer opbouwt koop niet direkt een nieuwe machinepark wil je groeien doe dit dan in kleine stapjes ga niet van 100 direkt naar 300 koeien en zijn de prijzen minder kijk hoe je je kostprijs kan verminderen ga een jaar niet op vakantie een paar klein tips maar ga niet direkt lopen zeuren als er even wat minder verdient wordt en volgens mij is 30 cent melk nog niet eens zo laag dus hou op met zeuren en ga aan het werk

 • Jaap39

  Piggy, u heeft duidelijk geen verstand van melkveehouderij. 
  Wellicht kan u beter uw energie steken in uw eigen aflopende noodlijdende varken sector als afgeven op melkveebedrijven. 

  Dat LTO roept dat de melkprijs goed is geweest is een kulverhaal. De kosten waren ook nog nooit zo hoog, maar dat wordt gemakshalve maar even terzijde geschoven. En dat is niet alleen vanwege investeringen dat kosten zijn gestegen. 

  Als jonge ondernemers zou ik mijn vingers niet meer branden aan de agrarische sector, dat lijkt me wel erg duidelijk gezien onze beleidsmakers. 

 • zon

  Er is geen evenwicht op de markt,daarom is de melkprijs lager.
  Wanneer de prijs maar lang genoeg laag blijft komt er wel weer een evenwicht en hogere prijzen.
  De melkveehouders moeten eerst door de zure appel heen bijten en sommigen zullen het niet redden.
  Waarom de superheffing terug naar de melkveeboeren?Als ik door rood rij en krijg een boete,krijg ik dat ook niet terug.

 • piggy


  Japie volgens mijn heb jij geen verstand van ondernemen bij de varkens sector is de kostprijs al lang hoog en dat zonder investeringen maar bedankt hoor door de mest van de koeien is onze kostprijs nog meer gestegen dus zeik niet zo

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.