Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Opnieuw dreigend tekort aan boter Japan

Tokio – Japan krijgt mogelijk opnieuw te kampen met een tekort aan boter. Ook vorig jaar raakten de schappen leeg, zo berichten lokale media.

De Japanse zuivelorganisatie waarschuwt de overheid dat de vraag het aanbod dit seizoen, dat in april startte, met meer dan 7.000 ton kan overtreffen. De overheid komt naar verwachting deze week met maatregelen om het probleem op te lossen. De Japanse botermarkt wordt beschermd door hoge importtarieven. Afgelopen jaar werd er ook al 10.000 ton boter extra geïmporteerd naast een al eerder afgesproken volume van 3.000 ton.

De melkveesector in Japan krimpt en de melk die beschikbaar is, wordt gebruikt voor producten met meer toegevoegde waarde dan boter. Vorig jaar maande de overheid de Japanse zuivelonderneming al om meer boter te produceren.

Japan zou dit seizoen goed zijn voor de productie van zo'n 64.800 ton boter. De vraag zou echter liggen rond de 74.700 ton.

Eén reactie

  • cornelis 22

    En nu die markt open of we boycotten Sony ,toyota etc.

Of registreer je om te kunnen reageren.