Premium
Boerenbedrijven langs De Meije bij het Natura 2000-gebied de Nieuwkoopse Plassen. - Foto: Herbert Wiggerman RundveeColumn

‘Veehouderij kost meer dan het opbrengt’

Reacties

 1. Vollenbroek weet dit goed te spelen, maar maakt een grote misrekening, door de uitstoot van ammoniak, CO2, methaan en fijnstof alleen toe te rekenen aan de landbouw, dat is feitelijk onjuist, daar zijn veel partijen voor verantwoordelijk met name de industriële bedrijven.
  Maar als we daar een prijskaartje van 9 miljard aan gaan hangen is er vrijwel geen enkele vorm van productie meer mogelijk, dus is het plan van Vollenbroek onrealistisch.
  Maar dat er wat dient te gebeuren om de klimaatverandering te stoppen dat is zo klaar als een klontje en dat er prijskaartje komt te hangen aan de uitstoot van ammoniak, CO2, methaan en fijnstof dat is een feit want de vervuiler betaalt en dat wordt doorberekend in de prijs van het geproduceerde product wat tot minder consumptie gaat leiden en dus minder productie op zich is daar niks mis mee maar zo wordt het levensonderhoud voor de mindere man onbetaalbaar Persoonlijk zou ik liever inzetten op sector gerichte klimaatdoelen en daarbij de grote vervuilers zwaar aan te pakken en ja dan kom je al gouw bij Tata Steel terecht en dat ligt politiek gezien moeilijk.

 2. Niet meer eten is de beste oplossing!
  0 uitstoot!! 0 kosten!!
  Johan past dat al bij zijn eigen toe ,dat kun je wel aan zijn k.o.p zien…..

 3. Als we nou idd in Nederland van grás melk gingen maken Armer, dan was het probleem niet zo groot.
  Maar we gebruiken zoveel andere dingen waaronder een bak fossiel, om melk te maken.

  1. Er zijn maar weinig boerderij dieren die maaltarwe, sojabonen, erwten of suikerklontjes vreten. Ze vreten wel tarwegries, sojahullen, erwtenpulp of perspulp. Dat suiker halen uit suikerbieten veel energie kost kun je niet op de perspulp schuiven. Boerderij dieren vreten gras én afval.

 4. Wat denkt die vollenbroek nou dat als hier de veehouderij stopt en komt er in Polen, Oekraïne, Hongarije enz. Bij dat dan de uitstoot minder wordt op onze aardbol…..hij kan beter in de landen waar de foodprint hoog is gaan ageren.
  Gevolg nog hogere voedselprijzen voor de consument met een lagere voedselveiligheid en bij calamiteiten lege schappen

 5. Ach, wat een onzin weer. Als je 800.000 ha grasland hebt in nederland dan moet je dat gras maaien of op laten eten. Doe je alle koeien weg dan moet je dat maaien. Dat kost een vermogen voor de overheid. Laat je de koeien dat opeten dan kost het de overheid niks.

  1. Ja is uniek van gras melkmaken.., Vollenbroek zou niet verder komen dan een groen streepje war?

Beheer
WP Admin