Rundveehouderij

Nieuws 2147 x bekeken

Ruime verdubbeling resultaat Ausnutria Hyproca in 2014

Heerenveen - Zuivelonderneming Ausnutria Hyproca, onderdeel van Ausnutria Dairy (HK) Corporation, realiseerde over 2014 een omzetgroei van met 31 procent (van €140 miljoen in 2013 naar €184 miljoen in 2014. Het resultaat vóór rente, belasting en afschrijving gin van €5 miljoen in 2013 naar €11,8 miljoen in 2014.

De groei zat vooraal in de baby- en kindervoeding. CEO Bart van der Meer: "Tegen de achtergrond van de dynamiek van de diepte-investeringen en de wisselende omstandigheden in China bij de regulering voor babyvoeding, zijn wij niet ontevreden over de ontwikkelingen in 2014. De winstgevendheid dient echter stapsgewijs op een niveau van minimaal 10 procent van de omzet te worden gebracht."

Het eigen vermogen, per eind 2014, bedraagt €29,7 miljoen. Inclusief de kapitaalinjecties van aandeelhouders is het garantiekapitaal, per eind 2014, €59,2 miljoen, oftewel 40 procent van het balanstotaal.

De oplevering van de eerste fase van de nieuwe babyvoedingsfabriek in Heerenveen moet in april 2016 plaatsvinden. Na validatie volgt de eerste commerciële productie voor het einde van het tweede kwartaal.

Van der Meer (69) heeft aangekondigd dat hij zijn operationele taken in de loop van april 2015 overdraagt aan Denis Opitz (38). Opitz heeft tien jaar internationale managementervaring in de farmaceutische industrie. Denis Opitz is nu operationeel directeur bij Ausnutria Hyproca. Verder treedt Koert Liekelema (41) toe tot de directie, hij zal zich richten op strategie, organisatie, cultuur en (investerings)projecten. Koert Liekelema werkte onder meer bij DSM en Fonterra. Daar werkte hij als managing director Europa en in Nieuw-Zeeland als directeur Sourcing & Trading.

Van der Meer blijft CEO van Ausnutria Dairy Corporation Ltd., de overkoepelende beursgenoteerde onderneming. Tevens blijft hij bestuurlijk betrokken bij het nieuwbouwproject in Heerenveen.

Of registreer je om te kunnen reageren.