Rundveehouderij

Nieuws 1317 x bekeken

DMK krijgt meerderheidsbelang in Molkerei Wiegert

Velen- Het Duitse zuivelbedrijf Molkerei Wiegert komt voor 51 procent in handen van Fude + Serrahn Milchprodukte (F+S). Dat meldt het Landwirtschafliche Wochenblatt Westfalen-Lippe.

F+S, op haar beurt voor 51 procent in handen van zuivelconcern DMK, neemt Wiegert over omdat dit bedrijf vorig jaar door de moeilijke markt in de problemen is gekomen. De contractleveranciers kwam dit te staan op een zogenoemde solidariteitsbijdrage van 0,5 cent per kilo. Molkerei Wiegert blijft in de nieuwe constellatie onder leiding van grootaandeelhouder Claus Wiegert en ook de leverantiecontracten worden voortgezet. Slechts twee leveranciers hebben de contracten beëindigd. Het Bundeskartellamt heeft los daarvan ingestemd met de overname.

Of registreer je om te kunnen reageren.