Rundveehouderij

Nieuws 1935 x bekeken 2 reactieslaatste update:23 feb 2015

Winst voor Duynie/Soltens door bietenpulp

Dronten – Cosun-dochter Duynie/Soltens heeft vorig jaar € 2 miljoen winst gemaakt, onder meer dankzij de gunstiger verkoop van bietenpulp. Dit heeft Robert Smith, directievoorzitter van Cosun, gezegd op een telersvergadering.

In de voorgaande jaren waren de resultaten van Duynie/Soltens minder goed. Het goede resultaat van het dochterbedrijf is opmerkelijk, omdat er vorig jaar door een energieconvenant met de overheid minder bietenpulp is gedroogd en er dus extra veel pulp was. Volgens de berichten was er dit jaar 1,1 miljoen ton perspulp af te zetten.

In de voorverkoop is een grote hoeveelheid pulp tegen mooie prijzen verkocht. Er liggen ook nog forse hoeveelheden pulp op diverse locaties in opslag.

Laatste reacties

  • bartenkarin

    pure diefstal die dure perspulpprijzen van duynie. Die voorkoop was dit jaar niet van de beste. ik had er ook gekocht en voorgesteld hem in nederland te laten omdat ze hem daar blijkbaar duurde verkochten als in belgie. En ik kon op mijn beurt in belgie pulpkopen die 8 cent per ton goedkoper was. Maar contract is contract he. Nou als beide partijen beter (zouden) worden van een opzegging van een contract zou men het wel doen. Maar eigenlijk geraakten ze hun dure pulp zonder voorkoop aan de straatstenen niet kwijt. een maas in opslag voor de vergister. en zo de prijs hoog houden. ik durf het ook niet wagen maar eigenlijk zou niemand nog pulp mogen voorkopen in een jaar dat er genoeg voor handen is dan zak die prijs vanzelf.

  • joohoo

    Tja ik koop nooit nederlandse pulp, hier is me de zaak te arogant.

Of registreer je om te kunnen reageren.