Rundveehouderij

Nieuws

Nieuwe KringloopWijzer breder toepasbaar

Wageningen - Er is een nieuwe versie van de kringloopwijzer beschikbaar die nu echt kan rekenen met de neventakken akkerbouw, varkenshouderij en pluimveehouderij. Daarnaast is nog een aantal andere aanpassingen gedaan om de KringloopWijzer nog breder toepasbaar te maken.

Het is al sinds het begin van het jaar mogelijk om de neventakken in te voeren in het invoerscherm van de KringloopWijzer. Met de nieuwste versie kunnen de milieuprestaties van melkveebedrijven met neventakken nu ook doorgerekend worden. Het gaat hierbij om de neventakken zoals granen, bieten, aardappelen, zeugen, vleesvarkens, leghennen en vleeskuikens.

Daarnaast zijn in de nieuwste versie ook de referentiewaarden, vanuit het LEI-BIN, geüpdatet. Dit is inclusief de referentiewaarden van de neventakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.